Ekonomi

Dolar sınırları zorluyor! Dolar almak için doğru zaman mı? İşte detaylar!

Dolar son zamanların en yüksek seviyesini zorluyor. Dolar/TL 19 seviyesinin üzerini test etti. Böylelikle tüm zamanların rekoru kırılmış oldu. İşte detaylar!İşte doların yükselişine dair merak edilen ayrıntılar…

Dolar/TL, güne yatay bir seyir ile başlamasından sonra 18,8500 seviyelerinde işlem görüyor. İşte doların yükselişine dair merak edilen ayrıntılar…

Dolar, dün, en düşük 18,8187 ve en yüksek 18,8676 seviyelerini gördü ve bu günü 18,8388'ten sonlandırdı. Dolar/TL, yeni güne yatay başlamasından sonra 19.00 seviyesini test etti; saat 10.30 itibarıyla 18,8500'ten işlem görüyor. Aynı anlarda euro/TL yüzde 0,2 azalış ile 20,1910'dan, sterlin/TL de yüzde 0,6 düşüş ile 22,8040'tan satılmaktadır.

Dar banttaki dalgalı seyrini sürdüren dolar endeksi, şu sıralarda yüzde 0,3 artışla 103,6'dan işlem görürken, euro/dolar paritesi önceki kapanışının yüzde 0,2 altında 1,0710'da bulunuyor. ABD'de geçtiğimiz gün açıklanan veriler ışığında, aralıkta yüzde 6,5 düzeyinde gerçekleşen Tüketici Fiyat Endeksi'ndeki (TÜFE) yıllık artış ocak ayında yüzde 6,4 oldu.

Uzman analistler, ABD'de açıklanan enflasyonun yavaşlamaya devam etmesine karşın verinin hem beklenti üzerinde kalması hem de yavaşlama hızının azalmasıyla piyasalarda fiyatlamaların zorlaştığını dile getirdi. Bugünün veri gündeminde Euro Bölgesi'nde sanayi üretimi, ABD'de perakende satışlar ile New York Fed imalat endeksinin öne çıktığını ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde'ın açıklamalarının da yakından takip edileceğini dile getiren analistler, teknik açıdan dolar endeksinde 103,9 seviyesinin direnç, 102,6'nın destek konumunda olduğunu kaydettiler.

UZMANLAR DOLARI OLAN YATIRIMCILARI UYARIYOR!

Uzun zamandır sürekli olarak iniş ve çıkış grafiği çizen dolar yeniden yükselişe geçti. Uzmanlar ve analistler tarafından yapılan açıklamalara göre doların gerçek değerinin günümüzde 24 lira olarak belirlendiği öne sürülüyor. Gelecek haftalardan itibaren yükselişe geçmesi beklenilen doların şubat ayı sonunda tahminlere göre 24 liraya kadar yükseleceği dile getirildi. Selçuk Geçer'in dolar tahminleri ise yatırımcıların ilgi odağı oldu.

Uzman isim tarafından dolar kurunun 14 gün sonra ne kadar olacağına dair tahmin de yürüttü. Dolar kurunun 14 gün sonrasında gerçek rakamlara ulaşacağına vurgu yapan Selçuk Geçer bugün itibariyle doların yavaş yavaş yükseleceğine vurgu yaptı. 14 günün sonunda ise dolar kurunun 24 lira seviyelerinde görüneceği dikkat çekti.

Evde bakım maaşı yatan iller şubat 2023! Evde bakım zamlı maaş ne zaman yatacak? 15 Şubat evde bakım maaşı yatan iller!

Trendyol depremzedelerin elini bırakmıyor! Yardımlar 400 milyon lirayı aştı!