Ekonomi

Dolar tarihi rekora gidiyor! Yatırımcılar bu haber size, dolar 3 ay sonra böyle olacak

Dolar bugün yükselişe geçerek adım adım tarihi zirveye yaklaşmaya başladı. Doların yükselmesiyle birlikte analistlerden de dikkat çeken yorumlar geldi. Gelin o yorumlara birlikte bakalım... Dolardaki bu yükseliş yatırımları da doğrudan etkiledi

Uzun süreden bu yana 17 TL seviyelerinde ilerleyen dolar, Merkez Bankası tarafından faizlerin düşürülmesiyle birlikte bir kez daha yükselişe geçti. Dolardaki bu yükseliş yatırımları da doğrudan etkiledi. Şu sıralar dolar 18.24 TL seviyelerinden işlem görüyor. 
 

DOLARDA SON DURUM 

İstanbul serbest piyasada dolar 18,2410 liradan, Euro 18,0450 liradan güne başladı. Serbest piyasada 18,2390 liradan alınan dolar 18,2410 liradan satılıyor. 18,0430 liradan alınan Euro'nun satış fiyatı ise 18,0450 lira olarak belirlendi. Dolar/TL kuru, 20 Aralık’ta 18,35 seviyesini aşarak tarihi yüksek seviyeye ulaşmıştı.
 

KÜRESEL PİYASALAR

Küresel piyasalarda, enerji krizi ve resesyon endişelerinin yanı sıra ABD başta olmak üzere merkez bankalarının sıkılaştırıcı tedbirlere devam edeceği beklentileri ile negatif bir seyir izleniyor.
Dünya genelinde açıklanan makroekonomik veriler ve enerji konusundaki gelişmeler piyasalara yön vermeye devam ediyor.

ABD'de dün açıklanan verilere göre, Tedarik Yönetim Enstitüsü (ISM) hizmet endeksi, ağustosta aylık bazda 0,2 puan artarak 56,9 ile 4 ayın en yüksek seviyesine çıktı.

Söz konusu verinin ekonomik gidişata ilişkin olumlu sinyal vermesi enflasyon endişelerini güçlendirirken, para piyasalarında Fed'in 21 Eylül'deki toplantıda 75 baz puan faiz artıracağı ihtimali yüzde 74 ihtimalle fiyatlanmaya başladı.
 

DOLARIN 3 AY SONRA GELECEĞİ SEVİYE

Dolarda yaşanan bu gelişmelerin ardından analistlerden de flaş yorumlar gelmeye başladı. Analistler dolarn bundan üç ay sonra geleceği seviye hakkında önemli değerlendirmede bulundu. Analistlere göre dolar 3 ay sonra 19 ve üzerini test edebilir. Bu durumun sürpriz olarak algılanmaması gerektiği ifade edildi.  

Yok böyle şartlar! Maaşları 30-50 bin TL arasında değişiyor!

Volkswagen Eylül fiyatlarını açıkladı! İşte, Volkswagen Tiguan’ın 7 Eylül 2022 fiyat listesi…

Excalibur laptoplar öğrencilerin imdadına yetişiyor! Hem ders hem oyun