27 / 04 / 2024

Dolar tarihi rekora yakın seyrediyor! Dolar bugün ne kadar? Euro kaç lira? 19 Mart 2024 döviz kurları

Dolar tarihi rekora yakın seyrediyor! Dolar bugün ne kadar? Euro kaç lira? 19 Mart 2024 döviz kurları

Seçim öncesi dolar/TL kuru yükselişini hızlandırarak tarihi rekora yakın seyrediyor. Peki Dolar bugün ne kadar? Euro kaç lira? 19 Mart 2024 döviz kurları.



Seçim öncesi yükselişe geçen dolar kuru yatırımcıların ve dolar alıp satmak isteyenler tarafından yakından takip ediliyor. Dolar/TL kuru son zamanlarda rekor yükselişlere imza attı. Haftanın ikinci işlem gününde de yükselmeye devam eden dolar tarihi rekora yakın seyrediyor.

DOLAR/TL BUGÜN NE KADAR? 19 MART 2024 DOLAR/TL KURU

19 Mart 2024 dolar/TL kuru yatırımcıların odağında yer alıyor. Dolar/TL kuru alış fiyatı 33,12 lira, satış fiyatı ise 33,39 liradan işlem görüyor.

EURO BUGÜN KAÇ LİRA? EURO/TL KURU KAÇ TL? 19 MART  2024 EURO/TL KURU

Euro/TL kurunda da yükseliş trendi devam ediyor. Güne 36,27 liradan başlayan euro kurunun alış fiyatı ise 35,99 liradan işlem görüyor. Euro dolar paritesi ise 1,0865 bandında hareket ediyor. 

Dolar tarihi rekora yakın seyrediyor! Dolar bugün ne kadar? Euro kaç lira? 19 Mart 2024 döviz kurları

PİYASALARDA SON DAKİKA GELİŞMESİ

Merkez Bankası (TCMB) tarafından bu hafta perşembe günü açıklanacak faiz kararı piyasalarda ana gündem maddesi olarak izleniyor.

Hazine bugün yapacağı beş yıl vadeli sabit kuponlu tahvilin yeniden ihracı ve beş yıl vadeli kira sertifikası doğrudan satışı ile mart ayı iç borçlanma programını tamamlayacak.

Hazine Mart ayında 94.6 milyar TL iç borç servisine karşılık 87.1 milyar TL'si piyasadan 131.8 milyar TL iç borçlanma hedefliyordu.

Bugüne kadar yapılan iç borçlanma 100 milyar TL'nin biraz üzerinde. Hazine geçen ay olduğu gibi Mart'ta da iç borçlanmasının önemli bir bölümünü altın cinsi yapıyor.

Reuters anketine göre TCMB'nin mart ayında bir haftalık repo faizini yüzde 45'te sabit bırakması bekleniyor. Yüksek enflasyon ile birlikte yılsonundan önce faiz indirimi yapılacağı yönündeki beklentiler ötelenirken faiz artışı ihtimali ise beklentilere girdi.

Doların yönü belli oldu! Dolar net bu kadar olacak! Doları bilen adam Selçuk Geçer tarih verdi!

Altın rekor tazeledi! Yastık altında 1 gram altını bile olanlar yaşadı! 18 Mart 2024 canlı altın fiyatları

Dolarda senaryo değişti! Selçuk Geçer dolar için 6 ay sonrasını işaret etti! Net rakamı verdi!

Geri Dön