Altın & Dolar

Dolar ve Euro bayram sonrası kaç TL oldu? Döviz tutan 400 milyar TL kaybetti! 1 dolar bugün kaç TL? 

Piyasaların açıldığı bugün, son dakika dolar ve Euro fiyatları merak ediliyor. Peki 1 dolar ve 1 Euro bugün kaç TL? İşte o son dakika rakamlar...

Döviz fiyatları ithalat ihracat yapan firmaları, yatırımcıları ve milyonlarca vatandaşı doğrudan ilgilendiriyor. Yatırımcılar ve elinde dolar ile Euro olan vatandaşlar, son dakika rakamları merakla araştırıyor. Dolar ve Euro fiyatları hemen her gün başta Google olmak üzere arama motorlarında en fazla aratılan konuların ilk sırasında yer alıyor. 

Kurban Bayramı’nın dün sona erdi. Bayram tatili kamu kesimi için perşembe ve cuma gününün de tatil edilmesiyle dokuz gün olarak yapılıyor. Ancak bankalar bugün çalışmaya başladı. 

Kamu bankaları ve özel bankalar bugün açık olacak. Bunun yanı sıra Borsa İstanbul da faliyetlerini kaldığı yerden bugün devam ettiriyor. Piyasaların açıldığı bugün, son dakika dolar ve Euro fiyatları merak ediliyor. 

1 DOLAR KAÇ TL? 1 EURO NE KADAR? 20 HAZİRAN 2024 DÖVİZ KURLARI SON DAKİKA

Bayramlardan önce genelde düşme eğilimde olan döviz kurlarında, bu bayramdan önce dikkat çeken bir yükseliş yaşandı. 

Bunun sebeplerinden biri Citigroup'un bayram tatili öncesi TL alım tavsiyesini kapatması olduğu belirtiliyor. 

Dolar kuru bugün saat 08.05 itibarıyla 32,5436 TL (alış), 32,5638 TL (satış) fiyatında seyrediyor. 

Aynı saat itibarıyla Euro 35,9536 (alış), 35,1069 (satış) fiyatıyla işlem görmeye başladı. 

ELİNDE DÖVİZ TUTANLARIN KAYBI 400 MİLYAR TL OLDU

Odatv'de yer alan habere göre; Yılbaşında bankalarda 176.1 milyar dolar olan döviz hesaplarının büyüklüğü yerel seçimlere ilişkin spekülasyonların etkisiyle 22 Mart’ta 186 milyar dolar sınırına çıktı. 

Fakat bu tarih itibarıyla bankalardaki döviz hesaplarında hızlı bir erime yaşandı ve 7 Haziran itibarıyla söz konusu tutar 165.5 milyar dolara düştü. Yani 2.5 ayda döviz hesaplarında 20 milyar dolardan fazla çözülme oldu. on açıklanan 165.5 milyar dolarlık dövizin yılbaşından bu yana hesaplarda tutulduğu varsayımına göre, bu hesap sahipleri kurda yaşanan yüzde 9.4’lük artıştan dolayı Türk Lirası kapsamında 458 milyar lira kazandı. 

Ancak, söz konusu dövizler eğer TL mevduatta değerlendirilseydi 6 ayda ortalama yüzde 27 getiri karşılığı 859 milyar TL faiz geliri almış olacaklardı.  Yani TL mevduat yerine dövizde durmayı tercih edenlerin kaybı yaklaşık 400 milyar lira seviyesinde oldu. 

Milli Emlak'tan üç şehirde yüzde 20 indirimle arsa ve arazi fırsatı! 10 bin TL'den başlayan fiyatlarla! 

10 yıl sonra 1 dönüm tarla parasına 1 ev alınacak günler gelecek!

Kira artışları resmen enflasyonu ikiye katladı! Yüzde 25 sınırı varken kira artışı yüzde 300’e yaklaştı!