Ekonomi

Dolar yıl sonunda 25-30 TL olursa öpüp başınıza koyun! Selçuk Geçer'den kritik açıklama

Piyasaların merakla beklediği Merkez Bankası faiz kararı gündemde yer alırken Selçuk Geçer'den kritik açıklama geldi: ''Dolar yıl sonunda 25-30 TL olursa öpüp başınıza koyun'' diyen Geçer yatırımcıları dikkatli olmaları konusunda uyardı... Yıl sonunda doların beklenilenden daha da çok yükseleceğini her açıklamasında ifade ederken 'Dolar yıl sonunda 25-30 TL olursa öpüp başınıza koyun'' dedi

Ekonomist Selçuk Geçer dolar konusuna yatırımcılara kirtik açıklamarda bulundu. Yıl sonunda doların beklenilenden daha da çok yükseleceğini her açıklamasında ifade ederken 'Dolar yıl sonunda 25-30 TL olursa öpüp başınıza koyun'' dedi. Selçuk Geçer dolar için beklentilerini tek tek açıkladı.

 

Merkez Bankası faiz kararının açıklanmasından sonra piyasalarda hareketlilik başladı. Selçuk Geçer ise dolar ile ilgili yorumlarına devam ediyor.İşte Selçuk Geçer'den kritik açıklamalar...

DOLAR YÜKSELMEYE DEVAM EDECEK Mİ?

Ekonomis Selçuk Geçer açıklamalarına başlamadan önce dün açıklanan Merkez Bankası faiz kararını değerlendirdi. 

Ardından Fed faiz kararlarına değinen Geçer, üs tüste 75 baz puan artışına giden FED'in geri fren yapacağını ve faiz konusunda kısmaya gideceğini söyledi. 

Son zamanlarda yaptığı açıklamalarda insaların dolara olan taleplerinbin azaldığına altına ise talebin yüskeldiğini söyleyen Geçer, doların yükseliş oranıyla gram altın da yükselecek dedi ve altın için rakam açıkladı.

GRAM ALTIN 2000 TL OLACAK

Selçuk Geçer dolardaki yükseliş oranı ile altın fiyatlarını karşılaştırarak altın için rakam verdi.

Geçer;"Dolarda o beklenen yükseliş geldiğinde gram altın 1200 lira yıl sonunda 1500 seviyeleri test edecek. Dolar 20 TL ons altın 1800 olduğunda. Altın yükselmeye devam edecek" dedi.

Öte yandan dünya genelinde yaşanan ekonomik krizimn Türkiyeye yaptırımlarının ağır olacağını belirten Geçer, kirizin derşinleşpmesi halinde 1000 lira seviyelerinde olan gram altının 2000 lira seviyelerine çıkacağını söyledi.

 
NAKİTTE KALANLAR ŞANŞLI OLACAK

Selçuk Geçer, ekonomik güvenin son 17 senede en dip seviyelerde olduğunu ve artık şu dönemde en değerli şeyin ise nakit olduğunu dile getirerek, "Nakitte kalanlar şanslı olacak" dedi. Geçer ayrıca "Enflasyonun olduğu ortamlarda önce konut fiyatları yükseliyor gibi olur ama sonra bir tepe taklak oluyor. Dikkatli olmanız gerekiyor" ifadelerini kullandı. 

DOLAR YIL SONUNDA 25-30 TL OLURSA...

Daların üç hanelere kadar yükseleceğini söyleyen Geçer 100 TL seviyesine dikkat çekti.

Öte yandan Selçuk Geçer doların düşme halini ise şöyle açıkladı: "Sıfırlar atıldı. Dolar düşmedi yani. Özellikle 2012 yılında bol para gelince bunlar meydana geldi. Ne zaman Bernanke ben sıkı para politikasına geçiyorum dedi dolarda yükseliş başladı" dedi. Geçer ayrıca "Dolar yılı 25 -30 TL seviyelerinde tamamlarsa, öpüp başınıza koyun" dedi.

Kritik gün sonrası dolar/TL ne kadar oldu? Doları olanlar bakmadan geçmeyin! 19 Ağustos 2022 dolar/TL kuru

Bu haber dolar yatırımcısını hayal kırıklığına uğratacak! İşte detaylar!

Faiz indirimi sonrası İslam Memiş'ten yeni uyarı! O tarihe dikkat çekti

''Dolarda 30 TL mümkün değil, 60 TL imkansız'' diyen Haluk Özdil'den flaş açıklama! Duyanın ağzı açık kaldı