29 / 04 / 2024

Dolar yükselecek mi düşecek mi? Doların 30 gün sonra ne kadar olacağı açıklandı!

Dolar yükselecek mi düşecek mi? Doların 30 gün sonra ne kadar olacağı açıklandı!

Dolar/TL kurunda son dakika gelişmeler yatırımcılar tarafından yakından takip diliyor. Yatırımcılar ''dolar yükselecek mi, düşecek mi?'' sorusunu araştırırken, doların 30 gün sonra ne kadar olacağı açıklandı.



Dolar kuru yatırımcıların odağında yer alıyor. Özellikle seçimn sonrasında yükselişe geçen dolar kurunun ne zamana kadar yükseleceği merak ediliyor. Yatırımcılar ''dolar yükselecek mi, düşecek mi?'' sorularını araştırıyor. Bu kapsamda uzmanların yorumlarını ve Merkez Bankalarını faiz kararı ve sonrası yapılan açıklamaları yakından takip ediyor. Peki dolar ne kadar olacak? Dolar yükselecek mi, düşecek mi?

Dolar yükselecek mi düşecek mi? Doların 30 gün sonra ne kadar olacağı açıklandı!

DOLAR YÜKSELECEK Mİ, DÜŞECEK Mİ?

ABD Merkez Bankası (FED) toplantısı için geri sayım başladı. FED toplantısının ardından ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell tarafından açıklanacak faiz kararı küresel piyasalar tarafından yakından takip edilecek.  Fed faiz kararını 19-20 Eylül 2023 tarihlerinde yapılacak ve faiz kararı 20 Eylül saat 21.00 civarı açıklaması bekleniyor

FED, temmuz ayında politika faizini beklentiler dahilinde 25 baz puan artırarak, 22 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığına yükseltti. Faizler böylece 2022 yılından beri 11. kez artırıldı. Bu karar sonrası dolar kurunda yükseliş görüldü ve dolar tarihi rekorunu  kırdı.

30 Gün sonra yapılacak olan Ağustos Fed faiz kararı toplantısının sonucu da heyecanla bekleniyor. Fed'in bu ay da faizleri arttırması bekleniyor. Bu karar doğrultusunda doların yukarı yönlü hareket etmesi bekleniyor. 

Öte yandan uzmalardan ise dolar kuru için yorumlar gelmeye başladı. Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kuru için, ekim ayında doların 30 lira olacağını söyledi.

Dolar yükselecek mi düşecek mi? Doların 30 gün sonra ne kadar olacağı açıklandı!

DOLAR BUGÜN NE KADAR? GÜNCEL DOLAR KURU KAÇ LİRA? 21 AĞUSTOS 2023 DOLAR/TL KURU

21 Ağustos 2023 dolar/TL kurunda son dakika gelişmeler yakından takip ediliyor. Dolar/TL kuru alış fiyatı 27,136 lira, satış fiyatı 24,211 lira. Euro alış fiyatı 29,46 lira, satış fiyatı 29,58 liradan satışa sunuluyor.

 

İşte 21 Ağustos haftası piyasa gündemi! Hangi veriler açıklanacak? Borsa, dolar ve altın ne olacak?

Dövize yatırım yapanlar nefes bile almadan buraya baksın! Bugün dolar ne kadar, kaç TL? Euro ne kadar?

Geri Dön