15 / 05 / 2024

Dolar’a yatırım yapanlar dikkat! Herkesin beklediği tarih belli oldu!

Dolar’a yatırım yapanlar dikkat! Herkesin beklediği tarih belli oldu!

Piyasadaki hareketlilik yatırımcıların dikkatini çekerken dolar/TL kurundaki önemli açıklamalar altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş’ten geldi. Doların 20 TL’nin çıkmasının ihtimal olduğunu söyleye Memiş’in değerlendirmeleri haberimizde….



Yatırım yapmak isteyen kişilerin borsayı yıllık ve uzun vadeli bir yatırım aracı olarak görmesi gerektiğinin altını çizen İslam Memiş, piyasaların kumar piyasası olarak görülmemesi gerektiğini söyledi. Vatandaşların kredili işlem yapmaması gerektiğini vurgulayan Memiş, uzun vadeli bir yatırımcının borsa tarafından zarar etme olasılığının çok zayıf olduğuna da işaret etti. Borsa hakkında açıklamalarına devam eden Memi şöyle konuştu: “Mesela yıl içerisinde 4400 puan seviyesinin dip seviyesi 6.500 puan seviyesinin zirve seviyesi olarak takip edeceğiz. Bugünkü seviyeleri gözünde bulundurduğumuz zaman da tam böyle orta noktadayız.”

Kırılma noktasının hem yukarı hem de aşağı yönlü olarak dalgalı bir seviyede fiyatlamalar olacağını aktaran İslam Memiş, borsanın bu şekilde devam edebileceğini ifade etti. Satış noktasındaki son hamleden bahseden Memiş, dolar fiyatlarına da değindi. Dolar açısından bakıldığında stabil bir dalgalanma olmadığını kaydeden Memiş, 18,81 TL seviyesinde yer alan dolar fiyatının serbest piyasalarda 19,05 ile 19,07 arasında değişiklik gösterdiğine dikkat çekti.

Dolar’a yatırım yapanlar dikkat! Herkesin beklediği tarih belli oldu!

Kapalı Çarşı’da piyasada, dövizcilerde ve bankalarda 19 TL seviyesinde 1 dolar kuru görüldüğünü sözlerine ekleyen Memiş, ekranlarda 18,81 TL seviyesinde yer alan kurun bozulmasının seçimlere kadar beklemediklerini vurguladı. Memiş seçimlerde dolar/TL kurunun 24-25 TL seviyelerine gelmesinin de sürpriz olmayacağını sözlerine ekledi.

Dolarda o tarih çok kritik! İslam Memiş uyardı!  Karar vermeden önce mutlaka göz atın!

'Merkez doları tutmak için arka kapıdan 108 milyar dolar sattı'


Geri Dön