02 / 05 / 2024

Dolarda 2024 şoku: 33 TL olacak! Son dakika açıklaması geldi! 

Dolarda 2024 şoku: 33 TL olacak! Son dakika açıklaması geldi! 

İngiltere merkezli banka HSBC, sıkı para politikası koşullarının TL'yi desteklediğine dikkat çektiği raporunda dolar ile ilgili çarpıcı tahminini de tarih vererek açıkladı. İşte ayrıntılar...



HSBC tarafından, "Gelişmekte Olan Piyasalar FX Yol Haritası" başlıklı rapor yayımlandı. Söz konusu raporda, TL'deki değer kaybının, hem hız hem de ölçek olarak sınırlı kalacağı tahminine yer verildi. 

HSBC, para politikasının önemli bir oranda geleneksel tarafa yaklaşmasının ardından "carry trade" dinamiklerinin Türk lirası (TL) için destekleyici duruma geldiğinin altını çizdi. 

Para politikasının önemli derecede geleneksel tarafa yaklaşması sebebiyle TCMB'nin tercihinin, TL'nin reel değer kazanmasından tarafta olduğu yönünde sinyal verdiğinin altı çizildi. 

Dolarda 2024 şoku: 33 TL olacak! Son dakika açıklaması geldi! 

DOLAR YIL SONUNDA 33 TL OLACAK

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Sıkı para politikası şartlarının TL'yi desteklediğine dikkat çekilen HSBC'nin raporunda, "TL mevduat faizleri hem nominal hem de reel olarak daha cazip duruma geldi" ifadeleri kullanıldı. 

HSBC'nin 2024 sonu ve 2025'in ilk yarısı için dolar/TL öngörüsünün 33 seviyesinde olduğu aktarılan raporda, makro görünümün, özellikle cari açıkta daralma şeklinde, TL için destekleyici olmasının tahmin edildiğinin altı çizildi. 

2024 yılının sonu ve 2025 yılının ilk yarısı için dolar kuru tahminini açıklayan HSBC'nin rakamları, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) beklentilerinden düşük oldu. TCMB'nin 2024 Şubat ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'nde yer alan sonuçlara göre, katılımcıların sene sonu dolar kuru beklentisi 40.02 Türk Lirası olarak açıklandı. 

Dolarda 2024 şoku: 33 TL olacak! Son dakika açıklaması geldi! 

DOLAR NE KADAR OLDU 1 MART 2024? 1 DOLAR KAÇ TL SON DAKİKA 

Dolar kuru ile ilgili gelişmeler milyonlarca yatırımcı ve elinde doları olan vatandaş tarafından yakından takip ediliyor. 1 Mart 2024 dolar/TL kuru döviz alıp satmak isteyenlerin de odağında yer alıyor. 

Dolar/TL kuru Mart'a resmen artışla başladı ve yeni zirvesini gördü. 1 Mart 2024 itibarıyla dolar/TL kuru Kapalıçarşı'da 31,32 TL alış fiyatı, 31,35 TL seviyelerinden işlem görüyor. 

Euro dolar paritesi ise 1,0819 bandında seyrederken, Euro alış fiyatı 33,81 TL, satış fiyatı ise 33,92 Türk Lirası seviyelerinde bulunuyor. Ayrıca, Euro dolar paritesi bugün 1,0818 bandında bulunuyor. 

Kira uyarlama ve kira tespit davası arasındaki 4 fark!

Şahintepe mahalle sakinleri Murat Kurum'la görüştü: Tapularımızda kesintiler yaptınız! 

Nissan'dan Mart kampanyası! Qashqai, Juke ve X-Trail modellerinde 150 bin TL indirim başladı!


Geri Dön