28 / 04 / 2024

Şahintepe mahalle sakinleri Murat Kurum'la görüştü: Tapularımızda kesintiler yaptınız! 

Şahintepe mahalle sakinleri Murat Kurum'la görüştü: Tapularımızda kesintiler yaptınız! 

İstanbul Başakşehir’de kentsel dönüşüm mağduru Şahintepeliler, İBB Başkan Adayı Murat Kurum'la görüştü ve sorunlarını paylaştı. Mahalle sakinleri Kurum'a "Tapularımızda hukuksuz kesintiler yaptınız" dedi. 



Cumhur İttifakı'nın stanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul’un Başakşehir ilçesinde düzenlenen “Gıda Toptancıları ve Kuru Gıda Hali Yönetim ve Esnaf Buluşması”na katılım gösterdi. 

Programın ardından rantsal dönüşüm uygulamasına karşı duran Şahintepe halkı, Murat Kurum'a ve Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu'na tepki gösterdi.

Şahintepe mahalle sakinleri Murat Kurum la görüştü: Tapularımızda kesintiler yaptınız! 

Evrensel'den Özlem Songül Abayoğlu'nun haberine göre; Mahalle halkı, İBB Başkan Adayı Murat Kurum'a, sözünü tutmadığını ifade etti. 

Murat Kurum, Şahintepe halkından gelen tepkilere karşılık "Bir kusurumuz varsa özür diliyoruz. Bu hafta başkanımız sizleri davet edecek. Sizlerin bu talep ve isteklerinizi teker teker dinleyecek" açıklamasını yaptı. 

Mahalle sakinleri ise Kurum'un bu ifadelerini "Daha hiç görmedik Yasin Bey’i. Bizi muhattap almıyor" diyerek yanıtladı. Ayrıca, bir vatandaş Murat Kurum'da "2018 yılında bana söz vermiştiniz, hatırladınız mı?" sorusunu yöneltti. Kurum bu soruya "Yaptım mı? Sözümü tuttum mu?" şeklinde yanıt verirken, vatandaş ise hiçbirinin tutulmadığına, tapularda kesintiler olduğuna ve kendilerine baskı yapıldığına dikkat çekti. 

Şahintepe mahalle sakinleri Murat Kurum la görüştü: Tapularımızda kesintiler yaptınız! 

Murat Kurum’a tepki gösterenler arasında yer alan Şahintepe’den bir vatandaş konuyla ilgili açıklamasında "Murat Kurum’un geldiğini duyduk ve gitti. Ancak bizi içeri sokmadılar. Beklemeye başladık. Arabaya bindiği zaman yanına gittik. Orada herkes tepkiliydi zaten" dedi ve konutlarını istediklerini söylediklerini belirtti. 

Şahintepe sakini, "Murat Kurum, belediye başkanının bizimle görüşeceğini belirtti. Ben de kendisine ‘Bu mu Belediye başkanı, ben ilk kez görüyorum kendisini 5 senedir. Buraya gelip sıkıntılarımızı dinlemiyorsunuz" dediğini söyledi. 

Murat Kurum'un ise kendilerine bunların yapılacağını, sakin sakin konuştuğunu belirten mahalleli, 'Numarasını alın, sorununu çözün’ dediğini ancak henüz kendisini kimsenin aramadığını belirtti.

"Biz evimizin davasındayız, çatımız olmasını istiyoruz. Eşimin aylığıyla ben bir konut alamam şimdi. Eşim endüstriyel mutfakta çalışıyor ve daha yeni EYT’den emekli oldu. Yeniden bir konut almamız mümkün değil yani. Hakkımız olanı bize verdikten sonra kentsel dönüşüm gerçekleştirilsin" diye konuşan mahalle sakini, depremin kağıda olduğuna, kendilerinin kentsel dönüşüme karşı olmadıklarına dikkat çekti. 

Ayrıca, Kanal İstanbul projesi sebebiyle yerlerinden edildiklerini dile getiren Şahintepe mahallesi sakinleri, Kurum'a projeden vazgeçilip geçilmediğini sordu. Ancak Murat Kurum, konuyla ilgili bir açıklama yapmadı. 

Evini dönüştürmek isteyenler dikkat! Kentsel dönüşümde hangi teşvik ve destekler veriliyor 2024?

Nissan'dan Mart kampanyası! Qashqai, Juke ve X-Trail modellerinde 150 bin TL indirim başladı!

İZBAN'ın iki yeni durağı için son ihale 6 Mart'ta!


Geri Dön