27 / 04 / 2024

İZBAN'ın iki yeni durağı için son ihale 6 Mart'ta!

İZBAN'ın iki yeni durağı için son ihale 6 Mart'ta!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 136 kilometrelik İZBAN hattına iki istasyon daha kazandırıyor. Menemen’e Asarlık ve Koyundere İZBAN istasyonlarının yapılması için son ihale 6 Mart'ta gerçekleştirilecek. 



İzmirlilere rahat, güvenli ve hızlı ulaşım hizmeti sağlamak amacıyla çalışmalarına devam eden  İzmir  Büyükşehir Belediyesi, Menemen’de iki yeni İZBAN istasyonu daha kazandırıyor. İzmir`in kuzey-güney hattında hizmet sunan İZBAN'da, Şirinyer ile Kemer istasyonları arasında kalan Lale Mahallesi ve Çiğli'de yer alan Katip Çelebi Üniversitesi bölgesinde daha önce çalışmalara start veren Büyükşehir Belediyesi, Menemen’de de vatandaşlardan gelen taleplerin ardından düğmeye bastı. 

Menemen’e Asarlık ve Koyundere İZBAN istasyonlarının yapılması amacıyla çalışmalar başlatıldı. Asarlık ve Koyundere İZBAN istasyonları için uygulama projelerinin hazırlanması ihalesi gerçekleştirildi. Proje ihalesinde ilk aşama tamamlandı. 

İZBAN ın iki yeni durağı için son ihale 6 Mart ta!

İzmir Büyükşehir'in resmi internet sitesinde yer alan habere göre; İhaleye Altaş Altyapı Uluslararası Müh. Müş. A.Ş., Su Yapı Mühendislik ve Müşavirlik A.Ş., Proyapı Mühendislik ve Müşavirlik A.Ş. , Yüksel Proje A.Ş., Temelsu Uluslararası Mühendislik Hizmetleri A.Ş., Koba Proje ve Danışmanlık, ZTM Proje Mühendislik A.Ş., Metro İstanbul San. ve Tic. A.Ş., Prota Mühendislik Proje ve Danışmanlık Hizmetleri A.Ş., Tümaş Türk Mühendislik Müşavirlik Müteahhitlik A.Ş. katıldı ve ön yeterlilik dosyalarının sunumu yapıldı. 

Proje ihalesinin ikinci aşamasında 6 firma ihaleye çağrıldı ve Altaş Altyapı Uluslararası Müh. Müş. A.Ş., Su Yapı Mühendislik ve Müşavirlik A.Ş., Temelsu Uluslararası Mühendislik Hizmetleri A.Ş., Tümaş Türk Mühendislik Müşavirlik Müteahhitlik A.Ş. ve Yüksel Proje A.Ş. teklif verdi.

İhale Komisyonu teknik tekliflerde değerlendirmelerde bulunduktan sonra, 6 Mart tarihinde gerçekleştirilecek 3. aşama ihalede ise mali teklifleri alacak. 

İhale sürecinin bitirilmesinden sonra proje çalışmalarına başlanacak. Söz konusu çalışmaların 8 ayda tamamlanması planlanıyor. Projelerin TCDD tarafından onaylanmasından sonra da yapım ihalesi gerçekleştirilecek. 

İZBAN ın iki yeni durağı için son ihale 6 Mart ta!

Menemen Asarlık ve Koyundere’de yapılacak istasyonlar, yer üstü istasyonu şeklinde tasarlanacak. Egekent-2 ve Menemen İZBAN istasyonları arasında yer alan bölgede, halın istekleri ve nüfus yoğunluğu göz önüne alınarak, raylı sistem hattı ile konforlu bir şekilde seyahat imkanı sunulacak. 

Hala yapımı süren Lale Mahallesi ve Katip Çelebi Üniversitesi bölgesindeki istasyonlar ile Asarlık ve Koyundere istasyonlarıyla toplam durak sayısı 45’e yükselecek. 

Türkiye'nin en uzun banliyö hattı 2010'da 80 kilometre ile Aliağa ile Menderes arasında hizmete sunuldu. TCDD ile İzmir Büyükşehir Belediyesi ortaklığında hayata geçirilen İzmir Banliyö Sistemi İZBAN hattı önce Torbalı'ya kadar uzatıldı, sonrasında da Tepeköy - Selçuk arasındaki 26 kilometrelik bölüm hizmete sunuldu. İZBAN hattı Selçuk İstasyonu'nun da katılımıyla 136 kilometreyi buldu. 

2023 son çeyreğinde yabancılara konut satışı yüzde 61,3 azaldı

Dolarda senaryo değişti! Selçuk Geçer dolar için 6 ay sonrasını işaret etti! Net rakamı verdi!

Tüm kira sorunları iki satırlık yasal düzenlemeyle çözülebilir! İşte o öneri...


 


Geri Dön