28 / 04 / 2024

Evini dönüştürmek isteyenler dikkat! Kentsel dönüşümde hangi teşvik ve destekler veriliyor 2024?

Evini dönüştürmek isteyenler dikkat! Kentsel dönüşümde hangi teşvik ve destekler veriliyor 2024?

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen 6 Şubat depremlerinden sonra kentsel dönüşümün önemi de bir kez daha anlaşıldı. Peki evini dönüştürmek isteyenler için hangi teşvik ve destekler veriliyor? İşte kentsel dönüşüm teşvik ve destekleri...



Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen 6 Şubat depremlerinden sonra kentsel dönüşümün önemi de bir defa daha anlaşıldı. Ülkemizde 1-7 Mart tarihleri arası dönem ‘Deprem Haftası’ şeklinde anılıyor. Bu kapsamda depreme hazırlık çalışmaları içerisinde öncelikli uygulamalar arasında yer alan kentsel dönüşümde teşvik ve destekler de pek çok kişi tarafından araştırılıyor. 

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE TEŞVİK VE DESTEKLER 2024

Ülkemiz geçen sene 6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem felaketiyle bir defa daha sarsılırken yaralar da sarılmaya devam ediyor. Büyük bir bölümü fay ekseninde yer alan Türkiye'nin deprem bilincini artırmak ve farkındalık oluşturmak için her sene 1-7 Mart tarihleri ‘Deprem Haftası’ şeklinde anılıyor. Nüfusun yüzde 70’lik kısmından fazlasının deprem riski yüksek alanlarda yaşadığı belirtiliyor. 

Türkiye'de yaklaşık olarak 6 milyon bağımsız bölümün risk altında olduğu belirtiliyor. Ayrıca yine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalarda ülke genelinde 422 bin bağımsız bölümün dönüşüm sürecinin devam ettiği biliniyor.

Evini dönüştürmek isteyenler dikkat! Kentsel dönüşümde hangi teşvik ve destekler veriliyor 2024?

KİRA DESTEĞİ: 2024 yılının ilk haftasında son dönemlerde sık sık gündeme gelen kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kazandırmak için kira yardımlarında artış yapıldı. Açıklanan rakamlara göre mega kent İstanbul’da hak sahiplerine verilen 3 bin 500 Türk Lirası kira desteği 5 bin 500 Türk Lirası'na yükseltildi. Ankara, Antalya, Bursa ve  İzmir  illerinde de 3 bin Türk Lirası olan kira desteği 4 bin 500 Türk Lirası'na çıkarıldı. Diğer şehirlerde 2 bin Türk Lirası ile 2 bin 500 Türk Lirası arasındaki kira yardımı da 3 bin 750 Türk Lirası ila 3 bin Türk Lirası seviyesine çıkartıldı. Riskli binalarda 18 ay, riskli ve rezerv yapı alanlarında en fazla 48 ay kira yardımı veriliyor.

HARÇ MUAFİYETİ: Kentsel dönüşüm dahilinde yapılan binalar, vergi ve harçlardan muaf tutuluyor. Ayrıca konutunu kendi dönüştüren vatandaşa KDV oranı yüzde 18 yerine yüzde 1 olarak uygulanıyor.

HİBE TEŞVİKİ: Mega kent İstanbul’da da geçtiğimiz günlerde İstanbul’da kentsel dönüşümü hızlandırmak için çok önemli adımlar atıldı. Evini dönüştürmek isteyen pek çok kişinin yüzünü güldüren ‘Yarısı Bizden’ kampanyası kapsamında verilecek destekler yürürlüğe girdi. Bu destekler kapsamında; 700 bin Türk Lirası hibe, 700 bin Türk Lirası kredi, 100 bin Türk Lirası tahliye desteği olmak üzere toplam 1.5 milyon Türk Lirası destek verilecek.
 

İZBAN'ın iki yeni durağı için son ihale 6 Mart'ta!

İstanbul ve bir ilde daha satılık 5 arsa! Ticaret ve konut imarlı arsa fırsatını kaçırmayın!

Dolarda senaryo değişti! Selçuk Geçer dolar için 6 ay sonrasını işaret etti! Net rakamı verdi!


Geri Dön