Ekonomi

Dolarda bu rakamlar çok can yakacak! Doları olanlar hemen baksın! Son dakika dolar gelişmesi...

Dolar/TL son günlerde aşağı yönlü hareket ediyor. Dolardaki bu düşüş yatırımcılar ve dolar almak isteyenler tarafından yakından takip ediliyor. 28 Haziran 2022 dolar/TL kuru rakamları daha çok can yakacak. İşte son dakika dolar gelişmesi...Dolar/TL dün 16,67 TL seviyesinde işlem gördü

Dolar/TL kurundaki düşüş milyonlarca kişi tarafından takip edilmeye devam ediyor. Dolar/TL dün 16,67 TL seviyesinde işlem gördü. 

Dolar kuru, ticari kredi düzenlemesinden sonra yeni haftaya düşüşle başladı. Döviz kurları haftanın ilk işlemlerde yüzde 4'ün üzerinde düşüş kaydetti. Bu düşüş eğilimi bugün de devam ediyor.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından cuma günü yayımlanan kurul kararına göre 15 milyon lira karşılığı, yani yaklaşık 908 bin dolar yabancı para nakit varlığı bulunan şirketler, aktifleri veya yıllık satış gelirlerinin yüzde 10'undan fazla yabancı para nakit varlığı tutuyorlarsa TL cinsi nakdi ticari kredi kullanamayacak.

Yaşanan bu gelişme piyasaları alt üst etti. Dolar ve euro kurları dip seviyelere gerilerken altın ve gümüş fiyatları da  çok değer kaybetti.  Peki dolar ne olacak? Dolar yükselecek mi, düşecek mi? Dolar ne olur yorum? İşte dolarda son dakika gelişmesi 28 Haziran 2022...

BU HAFTA PİYASALARDA NELER OLACAK? 

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde'ın bugün enflasyon ile ilgili konuşası bekleniyor. Euro kuru tarafında Çarşamba günü enflasyonun yüksek seyretmesinden kaynaklı olarak açıklanacak veriler takip edilecek

 

Dolar endeksi Fed'in sıkı para politikasının küresel resesyonu tetikleyeceği endişesiyle gücünü korudu.

Fed’in resesyon sonrasında faizde indirim yapacağı beklentileri gittikçe kuvvetleniyor.

Bu hafta çarşamba günü açıklanacak Almanya enflasyon verilerini, perşembe günü Fransa enflasyon rakamlarını ve cuma günü açıklanacak euro bölgesi verileri takp edilecek. 

DOLAR NEDEN DÜŞTÜ?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin geçen hafta içi yaptığı açıklamalarda “enflasyonda mücadele önceliği ve döviz kurunun enflasyon üzerindeki baskısının azalacağı” Yapılan değerlendirmeler çerçevesinde enflasyon üzerinde olumsuz etki yaratacak her türlü unsurun idari kararlarla kontrol altına alınmasına yönelik çalışmalara devam edilebilir. 

 

Öte yandan  BDDK'nın kredi adımı döviz kurları üzerinde büyük baskı oluşturdu. Düşüşe geçen dolar kuru bugün de düşüş eğilimine devam ediyor.

Tüm bu gelişmeler doları olanlar tarafından takip ediliyor. Dolardaki ani düşüşler can yakmaya devam ediyor. Dolar kurundaki ağaşı yönlü hareketlilik devam ediyor. 

Peki dolar/TL bugün ne kadar? Dolar kuru kaç TL oldu? İşte son dakika dolar kuru 28 Haziran 2022...

DOLAR/TL BUGÜN NE KADAR 28 HAZİRAN 2022

Yatırımcılar piyasalar açılır açılmaz dolar kurunu araştırmaya başladı. Peki dolar/TL bugün ne kadar? Dolar alış satış fiyatı kaç lira? İşte dolarda son dakika 28 Haziran 2022...

Dolar/TL 28 Haziran 2022 sabahına düşüşle başladı. Dolar/TL alış fiyatı 16,59 TL, satış fiyatı bugün 16,72 TL seviyesinde işlem görüyor. 

'Gidin dolarınızı satın!' diyen İslam Memiş'ten yeni açıklama! Düzen bozuldu şimdi bunlar olacak...

Dolarda daha bu iyi günler dedirten gelişme! Dolar dibe çöküyor! Son dakika dolar kuru 27 Haziran 2022

Piyasa Kahini İslam Memiş dolar ve altın için farklı bir taktik uygulayacağız dedi! Altın ve dolar alacaklar dikkat

Dolar eriyor! Elinde dolar olanlar acil bakmalı! Dolarda son dakika gelişmesi 25 Haziran 2022

Dolar düşerken petrolü de beraberinde götürdü! Brent petrol bugün ne kadar? İşte brent petrol fiyatı 27 Haziran 2022