Kent Haberleri

Dolarda büyük fırtına kapıda! Uzmanlar peş peşe açıkladı! Hemen bu açıklamaya bakın!

Yaptığı açıklamalarla sık sık gündeme gelen Selçuk Geçer dolarda fırtına için tarih verdi. Peki dolarda büyük fırtına ne zaman kopacak? İşte Selçuk Geçer'in açıklamaları...Peki dolarda büyük fırtına ne zaman kopacak? Selçuk Geçer dolar kuru ile ilgili neler söyledi? İşte Selçuk Geçer'in açıklamaları

Dolara dair yaptığı açıklamalara sık sık gündeme gelen Selçuk Geçer, döviz kurlarında yaşanan artışın devam edeceğini kaydederek, fırtınanın kapıda olduğunu söyledi.

Peki dolarda büyük fırtına ne zaman kopacak? Selçuk Geçer dolar kuru ile ilgili neler söyledi? İşte Selçuk Geçer'in açıklamaları...

Dolarla ilgili yorumlarla dikkat çeken Ekonomist Selçuk Geçer, döviz kurlarına özel fırtınanın kopmasının az kaldığını dile getirerek, doların bir anda yükseleceğine işaret etti.

İhracatın her geçtiğimiz gün daha da daraldığını kaydeden Selçuk Geçer yaptığı açıklamada önümüzdeki dönem dış ticaret açığının artacağını, dolaysıyla dolara olan ihtiyacın her geçen gün daha da artacağını, dolar kıtlığı oluşacağını ve dolarda büyük bir kırılma ile karşı karşıya olduğunu bize gösterdiğini kaydetti.

Karar'da yer alan habere göre, Selçuk Geçer yaptığı açıklamada bununla birlikte, ihracatta azalma görüldüğünü, ithalatınsa arttığına dair açıklamalar yaparken bunun büyük bir dış ticaret açığını ortaya çıkarabileceğinin dile getirerek,  ihracat azaldığını ithalatın arttığını, Bunun da büyük bir dış ticaret açığına sebep olduğunu kaydetti. 50 milyar dolar kapatmak için dövizi yükseltmek gerektiğini, bunu da geçen yıl yaptıklarını söyledi.

Bu sene de bunu daha agresif bir şekilde yapacaklarını söyleyen Selçuk Geçer, bunun da bizi 110 ila 120 milyar dolar dış ticaret açığına götüreceğini kaydetti. Türkiye'den para kaçışı olduğuna değinen Selçuk Geçer, kredi notlarının patır patır düştüğünü kaydederek, "Ekonomik krizden ekonomik krize koşarsınız. Merkez bankasının faiz indirmesinin nedeni buydu." dedi.

DOLAR NE KADAR? DOLAR KURU BUGÜN NE KADAR?

Dolar bugün alış fiyatı 18,56 TL, satış fiyatı 18,57 TL seviyesinde işlem görüyor. Dolar endeksi ise 111 bandında değerleniyor.

Yine açıklanan rakamlara göre, Euro dolar partiesi ise bugün yükseldi. Euro dolar paritesi 0,99 seviyesinde işlem görüyor.

Altın 1 ay sonra işte tam bu kadar olacak! Altının efendisi açıkladı! 1 gram bile altınınız varsa bakmadan geçmeyin!

Euro, dolara ''dur'' dedi! Euro kuru yeniden dolara karşı güçlendi! Elinde euro olanlar çabuk bakın

Emeklilerin 1 Ocak 2023 zammı peş peşe hesaplandı! Duyanlar bu son dakika rakamlara inanamadı! Hemen bakın!