Ekonomi

Dolarda dananın kuyruğu koptu, asıl büyük bomba şimdi! Acilen gelin bakın

Dolardan dananın kuyruğu bugün açıklanan enflasyon rakamlarının ardından koptu. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilerin ardından dolarda hızlı bir yükseliş meydana geldi. Ancak dolarda asıl yükselişin bu hafta içerisinde gerçekleşmesi bekleniyor. Dolarda bugün enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından ciddi bir yükseliş yaşandı

Doları olan vatandaşlar piyasalarda yaşanacak gelişmeleri merakla takip ediyorlar. Dolarda bugün enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından ciddi bir yükseliş yaşandı. Durum böyle olunca yatırımcılar da dolar fiyatlarını daha yakından takip etmeye başladı. Analistlere göre dolarda dananın kuyruğu bugün koptu ancak geleceği yeni seviye, önümüzdeki hafta belli olacak.

18 TL SEVİYELERİNİ GÖRDÜ

Son dönemlerde yükselişine devam eden dolar 2022’nin rekorunu kırdı. Dolardaki yeni rakam resmen şoke etti. 18 TL seviyesine yükselen dolar günü 17,97 TL’den kapattı.

Dolar 2022 yılının en büyük seviyesini gördü. 18 TL’ye yükselen dolar 20 Aralık 2021 tarihinden bu yana en yüksek seviyesine erişmiş oldu.

PİYASALAR ENFLASYON VERİLERİNİ BEKLİYORDU 

ABD’de ISM hizmet endeksi temmuzda 55,3’ten 56,7’ye yükselerek beklentiyi aştı. İş aktivitesinde ve siparişlerdeki artış endeksin 3 ayın zirvesine çıkmasında etkili oldu. Endeksin 50’nin üzerinde değer alması sektörde büyümeye işaret ediyor. Bu verinin ardından dolar 17,98’in üzerini gördü.

Piyasalar bugün yurtiçinde enflasyon verilerini bekliyordu. TÜİK verilerine göre, TÜFE temmuz ayında yüzde 2,37 arttı. Yıllık enflasyon yüzde 79,60’a yükseldi.

Euro/TL 18,23 seviyesinde hareket ediyor.