Ekonomi

Dolarda kritik süreç! Bu sınırı geçerse çok yakında 20 TL'yi görecek!

Piyasalar merakla beklenen yeni Haziran haftasına hareketli girerken, yatırımcıların gözdesi gram altın da 1000 TL'ye yaklaştı. Piyasa Uzmanı Tuna Kaya, elinde döviz ve altını olanlar için yeni kur tahminlerini paylaştı.Yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında yer alan gram altında yükselişlerin süreceğini dile getiren Tuna Kaya, dolar için de direnç ve destek seviyelerini açıkladı

Piyasa Uzmanı Tuna Kaya merakla beklenen Haziran ayı kur analizlerini açıkladı. Yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında yer alan gram altında yükselişlerin süreceğini dile getiren Tuna Kaya, dolar için de direnç ve destek seviyelerini açıkladı.

Peki Piyasa Uzmanı Tuna Kaya gram altın ve dolarla ilgili olarak neler söyledi? İşte o açıklamalar...

GÜZEL GÜNLER YOLDA MI?

Karar gazetesinin aktardığına göre, piyasa uzmanı Tuna Kaya yaptığı açıklamada dolar endeksinin gerilemeyi sürdürdüğünü ve 105 seviyelerine kadar çıktığını kaydederek, dolar endeksinde 100 desteği önemli bir gölge olduğunu kaydetti. Buranın üzerinde kalmasının yeni bir yükseliş trendi getirebileceğini kaydeden Kaya, ama aşağı doğru kırarsa borsalar kripto paralar ve altın ve gümüş için güzel günlerin gelebileceğini söyledi.

YENİ ENSTRÜMANLAR DEVREYE GİRECEK Mİ?

Karar'da yer alan habere göre, Tuna Kaya yaptığı açıklamada doların 16,20 ile 40 bandında seyrettiğini söyleyerek, 15 TL'yi ara direnç olarak görebileceklerini dile getirdi. Eğer 17 seviyesi kotarılırsa 17 ila 16,50 arasında tutulabileceğini söyleyen Kaya, ancak dış konjöktürdeki durum sürer, petrol ve gıda fiyatları yükselmeye devam ederse kur buradaki hareketini sürdüreceğini ve 20 TL seviyelerine gidebileceğini kaydetti. Yaptığı açıklamada burada Süper Bono ve Enflasyon Korumalı Tahvil çıkarılmasının söz konusu olabileceğini söyleyen Kaya, buradaki kur miktarının kur üzerinde etkili olacağını söyledi.

GRAM ALTIN VE EURO İÇİN YENİ SEVİYELER GELDİ

Tuna Kaya, yaptığı açıklamada Euro TL'deki artışın da hızlandığını dile getirerek, hedefin 18,04 olduğunu kaydetti. Bu seviye aşılırsa 20,60 seviyelerine gelebileceğini söyleyen Kaya, gram altının yükselişine devam ettiğini kaydederek, 960 seviyesinin ilk destek bölgesi olduğunu bildirdi. Direnç seviyesinin 988 olduğunu söyleyen Kaya, "Bu aşılırsa 1000 TL olur." dedi. Bu da aşılırsa 1020 lira seviyesine geleceğini söyleyen Kaya, "Fed faiz artırımlarını durdurursa altında yükseliş daha fazla tetiklenecek. Ons altında 1850 desteğine yaklaşmış durumda. Yatırımcılar enflasyondan korunmak için gram altın ve gümüş almaları lehine olur " şeklinde konuştu.

Analistlerden yatırımcıların canını yakacak altın açıklaması: Kolay düşüş yaşanabilir...

Altın fiyatları canlı son dakika! Kapalıçarşı altın fiyatları; çeyrek altın, tam altın ve gram altın fiyatları ne kadar?

Dolar sakin sakin güç toplama devam ediyor! Son dakika dolar/TL 31 Mayıs 2022