28 / 04 / 2024

Dolarda müthiş yükseliş! Kapalıçarşı'da bir ilk oldu ve rezerv para euroyu geçti

Dolarda müthiş yükseliş! Kapalıçarşı'da bir ilk oldu ve rezerv para euroyu geçti

Doların hız kesmeyen artışı Kapalıçarşı'da bir ilkin yaşanmasına neden oldu. Kurban Bayramı sonrasına hızlı bir giriş yapan dolar kuru piyasada ilk kez euro paritesini geçmeyi başardı. İşte dolarda neler dedirten inanılmaz rakamlar..



Fed'in enflasyonu kontrol altına almak amacıyla sıkılaştırıcı politikalarında daha da şahinleşebileceği endişesi güçlendi. Para piyasalarında Fed'in temmuz toplantısında 100, eylül toplantısında ise 75 baz puan faiz artırması yönündeki beklenti şimdiden fiyatların belirlenmesinde önemli bir etkiye sahip oldu.

Piyasa uzmanları, söz konusu gelişmelerin doları diğer para birimleri karşısında gücünü artıracağını belirterek, döviz kurlarında hareketliliğin bir süre daha devam edebileceğini söyledi.

Öte yandan bugün yurt içinde açıklanan verilere göre takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi mayısta bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9,1 artarak beklentileri geride bıraktı.

Uzmanlar günün geri kalanında ABD'de haftalık işsizlik başvuruları ve Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verilerinin takip etti. Teknik açıdan dolar endeksinde 109'un direnç, 107,1'in destek konumuna geldi.

Ekonomik piyasada günden güne iyice artan enflasyon ve küresel piyasalarda oluşan resesyon endişeleri arasında piyasalardaki hareketliliğin arttığı ve fiyatlamaların zorlaştığı görüldü.

Abd Merkez Bankası Fed yüzde 80 ihtimalle temmuz toplantısında 100 baz puan, eylül toplantısında ise 75 baz puan faiz artıracak bu da küresel piyasada ve iç piyasada doların yiice yükselmesine neden olacak. Uzmanlar Eylül'de doların 20 lirayı aşabileceğini öngörüyor..


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön