Ekonomi

Dolarda nokta atış yapan analistlerden herkesi ürküten tahmini: Hızlıca bakın

Dolarda nokta atış yapmasıyla bilinen analistler, herkesi ürküten bir tahmin gerçekleştirdi. Analistlere göre dolar kritik eşik olan 18 TL'yi geçtiğinde felaket olabilir. İşte detaylar... Durum böyle olunca da gözler analistlerin yorumlarına çevriliyor

Dolar uzun bir süreden bu yana 18 TL'nin altında duruyorç Herkes doların 18 TL'nin üzerini geçip geçmeyeceğini merak ediyor. Durum böyle olunca da gözler analistlerin yorumlarına çevriliyor. Analistler konuyla ilgili herkesi ürküten bir tahmin gerçekleştirdi. Analistlere göre dolar, kritik eşik 18 TL'yi geçmesi durumunda 21-22 TL seviyelerine gidebilir. Herkesin kendisini bu ihtimale göre ayarlaması gerektiği ifade edildi. 

 

Gelin hep beraber dolardaki son gelişmelere bir göz atalım...  Cuma günü 17,92-17,98 bandında dalgalı bir seyir izleyen dolar/TL, günü önceki kapanış seviyesinin altında 17,93'ten tamamladı. Dolar/TL, yeni haftaya ise yükselişle başlamasının ardından 17,96'dan işlem görüyor.

Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 0,1 azalışla 18,38'den, sterlin/TL yüzde 0,2 değer kaybıyla 21,74'den satılıyor. Dolar endeksi, geçen hafta yüzde 0,8'lik azalışla 105,7'den kapanmasının ardından yeni haftada 105,9 seviyesinde bulunuyor. Geçen hafta yüzde 0,8 düşüşle 1,0260'tan kapanan avro/dolar paritesi de bugün 1,0240 seviyesinde hareket ediyor.

Analistler, Asya'da açıklanan makroekonomik verilerin beklentilerin altında kalması sonrası güçlenen resesyon endişeleriyle döviz piyasalarında hareketliliğin arttığını, küresel dolar talebinin gücünü koruduğunu söyledi. Bu hafta dünya genelinde açıklanacak yoğun makroekonomik verilerde ekonomik aktivite ve enflasyonun seyrine ilişkin sinyallerin piyasaların yönü üzerinde etkili olmasının beklendiğini aktaran analistler, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin açıklamalarının da yakından takip edileceğini kaydetti.

Analistler, bugün veri gündeminin sakin olduğunu belirterek, teknik açıdan dolar endeksi için 106,5'in direnç, 105,7'nin altına inilmesi durumunda ise 105'in destek konumunda bulunduğunu bildirdi.