01 / 07 / 2024

Dolarda şok düşüş!

Dolarda şok düşüş!

Döviz kurları bu hafta Türk Lirası cinsinden varlıkları destekleyen yoğun ekonomi gündemiyle birlikte sert düşüşünü sürdürüyor. Dolar/TL 7.70, euro/TL ise 9.10 seviyelerinde işlem görüyor.



Türk Lirası'ndaki değer kazancı belirginleşirken hafta boyunca gerileyen dolar/TL, bugün 7.70 seviyelerine kadar indi.

Sputniknews'de yer alan habere göre; geçen haftayı 8.51'den kapatan kur bu hafta kademeli olarak geri çekilerek 8 seviyesinin altına indi. Bugün de kurda yüzde 1'e varan düşüş kaydedildi. Böylelikle kurda cuma günü görülen zirveye göre yüzde 10'luk düşüş kaydedildi.

Dolar/TL 7.70, euro/TL 9.10 düzeyinden el değiştiriyor. Yurt içi piyasalar, ekonomi yönetimi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan gelen destek mesajlarını fiyatlarken, gözler gelecek hafta açıklanacak olan faiz kararında.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön