28 / 04 / 2024

Dolarda tansiyon yükselten tablo: 4 TL birden düşmüştü! Google'da dolar neden 24.05 TL oldu?

Dolarda tansiyon yükselten tablo: 4 TL birden düşmüştü! Google'da dolar neden 24.05 TL oldu?

Google'da dün gece yaşanan dolar hatası gündem olmuştu. Dolar/TL kuru Google'de bir anda 24,05 TL oldu. Peki dolar neden 4 lira birden düştü? Dolar 24,05 seviyesine niçin geriledi? İşte tansiyon yükselten dolar gelişmesi...



29 Ekim Pazar gece saatlerinde dolar kuru bir anda 24.05 TL oldu. Rakamı görenler heyecanlanırken, başka kaynaklardan güncel dolar kuruna araştırmaya başladı. Gördükleri rakam karşısında şaşkına dönen vatandaşlar doların Google'da neden 24.05 TL olduğunu araştırmaya başladı.

Geçene hafta perşembe günü Merkez Bankası'nın faiz oranını 500 baz puan artırarak yüzde 35 seviyesine çıkarmasının ardından gözler dolar/TL kuruna çevrilmişti. Son 3 gündür 28.10 TL dolaylarında işlem gören dolar dün akşam yaşanan bir hatadan dolayı Google arama motorunda 4 TL birden düşerek 24 TL olarak göründü.

Dolarda tansiyon yükselten tablo: 4 TL birden düşmüştü! Google da dolar neden 24.05 TL oldu?

DOLAR NEDEN 4 TL BİRDEN DÜŞTÜ?

Google'da grafik eşliğinde 24.05 liraya düştüğü gösterilse de söz konusu saatlerde piyasa işlemlere kapalı, yani bir fiyatlama mümkün değildi. Sistemsel bir hata olduğu düşünülen veri, yatırımcılar arasında kısa süreli bir paniğin yaşanmasına neden oldu. 

Dolarda tansiyon yükselten tablo: 4 TL birden düşmüştü! Google da dolar neden 24.05 TL oldu?

DOLAR BUGÜN NE KADAR? GÜNCEL DOLAR KURU KAÇ LİRA? 30 EKİM 2023 DOLAR/TL KURU

Dün gece yaşanan olayın ardından yatırımcılar bu sabah uyanır uyanmaz dolar kurunu araştırmaya başladı. Doların bugün ne kadar olduğunu merak eden yatırımcılar arama motorlarnda ''dolar bugün ne kadar? Güncel dolar kuru kaç lira oldu? Dolar/TL kaç lira?'' sorularını araştırmaya başladı. 

30 Ekim Pazartesi dolar/TL kuru ekonomi gündeminde. Çarşamba günü Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıklayacak. Bu hafta dolar için çok kritik bir hafta olacak. Dolar/TL kuru bugün  28,17 liradan alınıp, 28,23 liradan satılıyor. Euro/TL kuru ise haftaya  düşüşle başladı. Euro alış fiyatı bugün 29,67 lira, euro/TL kuru satış fiyatı ise 29,77 liradan işlem görüyor.

Altın yatırımcıları dikkat! Gram, çeyrek, yarım, tam, Ata, gremse altın ne kadar? 30 Ekim Pazartesi altın fiyatları

Çeyrek altın değil, 1 gram altını olanlara kırmızı kodla uyarı geldi! Darphaneden haber var! 30 gününüz kaldı...

Geri Dön