01 / 05 / 2024

Dolarda tehlike çanları çalıyor! Dolar/TL yükselecek mi? Dolar yatırımcıları dikkat!

Dolarda tehlike çanları çalıyor! Dolar/TL yükselecek mi? Dolar yatırımcıları dikkat!

24 Eylül 2021 tarihinde 8.76 TL’den işlem gören dolar, 20 Aralık'ta 18.36 TL’ye, geçtiğimiz hafta ise 16.50 lira sınırına kadar geldi. Peki dolardaki yükseliş devam edecek mi? Dolar yükselecek mi? İşte ayrıntılar...



Kur Korumalı Mevduat ürününün etkisiyle yılbaşından bu günde  bantta hareket eden dolar tekrar yükselişe geçti. Dolarda 5 Mayıs tarihinden beri yaşanan yükseliş yüzde 10'u geçti. Milyonlarca yatırımcı dolardaki yükselişin devam edip etmeyeceğini merak ediyor ve son durumu araştırıyor. 

Dolarda tehlike çanları çalıyor! Dolar/TL yükselecek mi? Dolar yatırımcıları dikkat! 

24 Eylül 2021 tarihinde 8.76 TL’den işlem gören dolar, 20 Aralık'ta 18.36 TL’ye yükseldi. Elinde Türk Lirası tutanların büyük kısmının dövize yönelme çabasının önüne geçmek için Kur Korumalı Mevduat (KKM) ürünü hayata geçirildi. Bunun ardından dolar tarihi zirvesinden hızla geri çekildi ve bu ayın ilk günlerine kadar 13.15- 14.90 TL seviyesinde oldu. Fakat Mayıs ayının ilk günlerinden itibaren dolar yönünü tekrar yukarıya çevirdi ve geçtiğimiz hafta 16.50 lira sınırına kadar geldi. 

Peki dolardaki yükseliş devam edecek mi? Dolar yükselecek mi? İşte ayrıntılar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön