Ekonomi

Doları falan bırakın, Euro'ya koşun! Kulislerden sızdı, geleceği rakam korkunç

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Klaas Knot, 50 baz puanlık faiz artışını planladıklarını duyurdu. Bu haberin ardından euro uçuşa geçti. Euro yüzde 0.8 artışla dolar karşısında 1.0517’den işlem gördü. İşte analistlerin Euro tahmini. Dolar, TL karşısında bugün 15

Amerikan Merkez Bankası'nın faiz artırımının ardından dolarda da yükseliş meydana geldi. Dolar, TL karşısında bugün 15.88 liradan işlem gördü. Dolarda bu gelişmeler yaşanırken, asıl bombalar Euro cephesinde patladı. Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Klaas Knot'un 50 baz puna faiz artışına gideceklerini ilk kez dillendirmesinin ardından euro yüzde 0.8 değer kazandı.

ARALIK AYINA KADAR 105 BAZ PUAN FAİZ ARTIRIMI

Knot’un bu açıklamaları sonrası Euro yükselişini sürdürdü ve yüzde 0.8 artışla dolar karşısında 1.0517’den işlem gördü. Para piyasalarında Aralık ayına kadar AMB’den toplam 105 baz puanlık faiz artışı fiyatlanıyor.

Fed bu ay politika faizini 50 baz puan artırırken Euro Bölgesi yetkilileri Ukrayna’daki savaş nedeniyle daha temkinli.

ANALİSTLER EURO İÇİN NE DİYOR?

Son gelişmelerin ardından analistler de "Doları bırakın, Euro'ya koşun" diye bağırmaya başladı. Çünkü bahsedilen faiz artışının Aralık ayına kadar yapılması durumunda Euro'nun 21 TL üzerini test edebileceği ifade ediliyor.

Euro güç gösterisi yapıyor! Euro, şahin açıklamalar sonrası yükselişe geçti! 

Dev buz dağının ucu göründü! Bunu yapan kısa vadede paraya para demeyecek 

Dolar ve altın fiyatları ne olacak diye beklerken sürpriz patlama! İlk kez gündeme getirildi şaşkınlık yarattı