10 / 05 / 2024

Doları olanlar bu üç güne aman dikkat! Duyanın da görenin de resmen eli ayağı titredi! Hemen siz de bir bakın!

Doları olanlar bu üç güne aman dikkat! Duyanın da görenin de resmen eli ayağı titredi! Hemen siz de bir bakın!

Doları olanlar bu üç güne aman dikkat... Bu haberi duyanın da görenin de resmen eli ayağı titredi! Hemen siz de bir bakın...



Biz Finans Kurucu Ortağı Finans Uzmanı-Ekonomist Murat Özsoy ABD Kasım ayı manşet enflasyonunda hem yıllık hem de aylık bazda artış hızında gerileme beklendiğini belirterek, FED’in bu toplantıda nerdeyse kesin gözüyle bakılan 50 bps artışın ardından muhtemelen Jerome Powell önceki 75bps artış yapılan toplantılara kıyasla biraz daha umutlu konuşacağını kaydetti. 

Verilen detaylara göre, Murat Özsoy, piyasaların yeni yılın ilk toplantısında 25bps artışı fiyatlamaya başlayacağını kaydederek, söz konusu bu durumun ABD dolar endeksinde biraz gevşeme yaratmasını beklediğini kaydetti.

Doları olanlar bu üç güne aman dikkat! Duyanın da görenin de resmen eli ayağı titredi! Hemen siz de bir bakın!

Murat Özsoy, perşembe günü Avrupa Merkez Bankası’ndan da 50bps artış beklenirken Lagarde Powell’a kıyasla enflasyon ile mücadeleye karşı daha temkinli bir söylemde bulunabileceğini kaydederek, aynı gün ABD’den gelecek diğer verilerin de talepte artış hızının yavaşlaması ve imalat ile sanayi tarafında da önceki ay verilerine göre daha aşağıda olmasının beklendiğini kaydetti.

SERT İNİŞ ÇIKIŞLAR MI OLACAK?


Murat Özsoy, açıklamasında tüm bu muhtemel gelişmeler çerçevesinde yaşanacaklar ile ilgili de açıklamalar yaptı. Murat Özsoy açıklamasında bu haftanın genelinde sert iniş çıkışlar olabileceği gibi ana trend olarak paritenin euro lehine gelişmesini ve 1.05’in daha da üzerine çıkmasını beklediğini kaydetti. Murat Özsoy açıklamasında, 2022'nin sonuna doğru yaklaşılan şu günlerde de euro/dolar paritesinin 1’in altında kapanması yönünde yapılan tahminlerin de ne kadar aceleci yapılan tahminler olduğunun da görülmüş olacağını da sözlerine ekledi.

Emeklilere yeni yılda ikramiye müjdesi! Bu tarihi duyan emekli zevkten dört köşe oldu! Hemen bakın!

Altın resmen uçtu! Son dakika altın fiyatlarını duyanlar zil takıp oynadı! İşte 11 Aralık altın fiyatları! Hemen bakın!

Elinde dolar olanlar aman dikkat! Dolar yıl sonunda işte bu kadar olacak! Açıklanan bu rakam bambaşka! Hemen bakın!


Geri Dön