16 / 05 / 2024

Doları olanlar sarsılabilir! Bir anda 12 TL düşürülecek! İşte detaylar!

Doları olanlar sarsılabilir! Bir anda 12 TL düşürülecek! İşte detaylar!

Dünya Gazetesi Yazarı Şeref Oğuz, dolarla ilgili ilginç bir iddia ortaya attı. İşte detaylar!



Ünlü ekonomist Dünya Gazetesi Yazarı Şeref Oğuz, dolar kurunun bir anda 9 ile 12 TL düşürüleceğini söyledi. Oğuz’un “Ekonomide fiskos yönlendirmesi” başlıklı yazısında bu konuya değindi.

Dünya gazetesinden Şeref Oğuz’un “Ekonomide fiskos yönlendirmesi” adlı yazısında, Fiskos kelimesini Türk Dil Kurumuna göre açıkladı. Fiskos kelimesi, “başkalarının duyamayacağı şekilde, gizli ve alçak bir ses ile konuşmak” olduğunu açıklayarak ve günlük hayatta halk arasındaki karşılığının dedikodu etmektir. İyi de bunun ekonomi ile ne ilgisi ola ki? Şudur; piyasaları açıktan sözel yerine fısıltı ve dedikodu ile yönlendirmek. Merkez bankaları 90’lı yıllardan sonra ileriye dair yönlendirme yapmaya piyasa ile iletişimini güçlendirme eğilimine başladı. Artık önceden söylemeden politika değişikliğine gidilmiyor. Güvercin ve şahin söylemler de bu iletişimin tonunu oluşturdu. Bir karşılık da bulmuş oldu.  Eski Fed Başkanı Bernanke, “Para politikası yüzde 98 söz, yüzde 2 eylemdir” şeklinde konuşmuştu.

TOKİ ev kuraları ne zaman çekilecek?

Yeni emekli maaşımı nasıl öğrenebilirim?

Geliri olmayan TOKİ'ye başvurabilir mi?

ABD dolar kozunu gösterdi taş üstünde taş kalmayacak. Remzi Özdemir ve Evren Devrim Zelyut’tan dolar borcu olanları korkutan bir açıklama. FED’in 23 Eylül faiz kararını açıkladılar. ABD dolar sopasını gösterdi taş üstünde taş kalmayacağı söylendi.

MERKEZ’İN ARKASINDAKİ DERİN EKONOMİ YÖNETİMİ!

Ülkemize yani bize döndüğümüzde Merkez Bankası paranın dümeninde fiilen olmadığından değil sözel, fiziki yönlendirmede bile bulunamıyor. Aslında bu deniyor ama güven oluşturamadığı için pek de ciddiye alınmıyor. Enflasyonu düşürmek için faizi yükseltme mesajı bir kenara faizi indirirken daha da ineceği mesajını verilmektedir. Enflasyon konusunda değindiğimizde enflasyon beklentileri yukarda tutuyor. Hal böyle olunca Merkez’in arkasındaki derin ekonomi yönetimi, fiskos ile “sözde sözel” yönlendirmeye başladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön