Kent Haberleri

Doları olanlara soğuk duş! Ünlü ekonomistler resmen peş peşe açıkladı! Dolar işte bu kadar olacak!

Doları olanlara soğuk duş... Ünlü ekonomistler Selçuk Geçer, Atilla Yeşilada, Remzi Özdemir ve İslam Memiş resmen peş peşe açıkladı! Dolar işte bu kadar olacak...Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Ekonomist Selçuk Geçer yaptığı açıklamada, yüzde yüz bir kırılma gelebileceğini söylerken, Ekonomist Atilla Yeşilada, Kur Korumalı Mevduat sisteminin para etmediğini dile getirdi

Gündemden düşmeyen dolar kurundaki son durum yatırımcılar tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Ekonomist Selçuk Geçer yaptığı açıklamada, yüzde yüz bir kırılma gelebileceğini söylerken, Ekonomist Atilla Yeşilada, Kur Korumalı Mevduat sisteminin para etmediğini dile getirdi. ParaMedya'nın yayın yönetmeni Remzi Özdemir, doların 20 TL ile 22 TL arasında kontrollü yükseleceğini dile getirirken, yaptığı altın yorumları ile dikkat çeken İsmam Memiş de doların bir yatırım aracı olmadığını ve uzak durulması gerektiğini kaydetti.

Doları olanlara soğuk duş... Ünlü ekonomistler Selçuk Geçer, Atilla Yeşilada, Remzi Özdemir ve İslam Memiş resmen peş peşe açıkladı...


ÜNLÜ EKONOMİSTLER PEŞ PEŞE AÇIKLADI

Yurt gazetesinde yer alan habere göre, Selçuk Geçer, kıtlaşan dolar hem piyasada hem ekranda sert bir biçimde gitmesine neden olacağını söylerken, kurun yukarı doğru fırlaması enflasyonun yükselmesine ve işsizlik furyasını da beraberinde getireceği belirtti. İnsanlar fakirleşirken bankacılık sektörü ise karını katlamaya başladığını söyleyen Selçuk Geçer, bu dış ticaret açığı ile bu kısa vadeli borçlarla dolar kıtlığıyla önümüzdeki çok agresif hareketlerin görülebileceğini kaydetti. Yükselmelerden bahsetmediğini dile getiren Selçuk Geçer, net bir kırılma ile karşılaşabileceğini kaydederek, yüzde 100'lük bir hareket gelebileceğini ve bunun kaçınılmaz olduğunu söyledi.

ATİLLA YEŞİLADA'DAN DOLAR YORUMU

Ekonomist Atilla Yeşilada ise 21 Aralık tarihinde KKM'nin çıkmasıyla 11 liraya düşen doların bugün yine 18.60 olduğunu söyledi. Dolayısıyla KKM'de para etmediğini dile getiren Atilla Yeşilada, dövizi kontrol edeceğim derken, Türkiye'nin kredi mekanizmasını bozduklarını kaydetti. Dövize gidecek diye kredi verilmediğini belirten Atilla Yeşilada üretim sektörünün ağır baskı altında olduğunu kaydetti.

REMZİ ÖZDEMİR: 20 LİRA - 22 LİRA ARASINDA...

Yaptığı açıklamada aylar öncesinden dolar endeksine dikkat çektiklerini dile getiren Ekonomist Remzi Özdemir, ABD’den halen daha Türkiye’ye büyük bir tehdit olduğunu söyledi. Olaya sadece faiz olarak bakılmaması gerektiğini kaydeden Remzi Özdemir,  ortada büyük bir para olduğunu ve ABD'nin bu parayı çekerek enflasyonla mücadele edeceğini söyledi. Türkiye’de bu yüklü miktarda çıkacak olan paranın da krize sebep olacağını belirten Remzi Özdemir, hükümetin önünde yapabileceği iki formül olduğunu kaydetti. "Ya faizleri kısa vadede yüzde 50’nin üstüne atacaksınız ki bu siyasi intihar olur ve yapılacağını sanmıyorum." diyen Remzi Özdemir, diğerinin ise dolar kurunu belirli bir seviyeye kadar bırakıp yükselmesine izin vererek dolar toplamak olacağını ve bu konuda güçlü işaretler gelmeye başladığını belirtti. 

Altının geleceği rakamlar resmen tek tek açıklandı! İşte altının geleceği en yüksek rakam! Bakın neler neler olacak!

Asgari ücrette resmen 7 şiddetinde deprem! 1 Ocak 2023 asgari ücret açıklamaları peş peşe geldi! Hemen bir bakın!

Altında bu kez 7 şiddetinde deprem! Gram altın 1 hafta sonra bu kadar olacak! Rakamı görenin ağzı bir karış açık kaldı!

Dolar kurunun üzerindeki baskının yavaş yavaş kaldırılmaya başlanacağına dair işaretler geldiğini kaydeden Remzi Özdemir, öncelikle kur korumalı mevduatlarda çözülmeler başladığını ve yeniden cazip hale getirebilmek için dolar kurunun yükselişine izin vereceklerini söyledi. Hükümetin kur korumalı mevduat hesaplarının seçime kadar çözülmesini istemediğini söyleyen Remzi Özdemir, şu anda bankacılarda dolar kurunun 21 liranın üzerinde atılması biçiminde bir kanı olduğunu söyledi. Dolar kurunda 20 TL ile 22 TL arasındaki bir yükselişe kontrollü olarak izin vereceklerini belirten Remzi Özdemir, yapılabilecek başka bir seçenek olmadığını da sözlerine ekledi.

İSLAM MEMİŞ'TEN DOLAR AÇIKLAMASI: UZAK DURUN

Dolar kuru ile ilgili önemli açıklamalar yapan İslam Memiş, doları bir yatırım aracı olarak görmediklerini, her ne kadar değer artışları devam etse de doların bir yatırım aracı değil bir ödeme aracı olduğunu söyledi. İslam Memiş ayrıca, dolardan uzak durulması gerektiğini de sözlerine ekledi.