Kent Haberleri

Doları olanların adeta dünyası başına yıkılacak! Ünlü ekonomist uyardı.. Sakın bu hatayı yapmayın!

ABD'de bankaların iflası sonucu, tırmanışa geçen dolar kuru, bugün 19 TL seviyesini geçti. Vatandaşlar ise 'Dolar yükselecek mi, düşecek mi?' sualinin cevabını aramaya başladı  Elinde doları olanların işi zor. Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada ikaz etti. 40 sene sonra bir ilk olacak! Sakın bu hatayı yaDolar, ABD'nin resmi para birimidir ve ABD ekonomisi ile yakından ilişkilidir

Doların değeri, birçok faktörden etkilenir. Dolar, ABD'nin resmi para birimidir ve ABD ekonomisi ile yakından ilişkilidir. Doların değeri, ABD ekonomisindeki güçlü veya zayıf performansa bağlı olarak değişebilir.

Ayrıca, doların diğer para birimleriyle karşılaştırıldığı kur da, doların değerini etkileyen bir faktördür. Doların talebi ve arzı da doların değerini etkileyen diğer faktörlerdir. Örneğin, yatırımcıların doları tercih etmesi, dolar talebini artırarak doların değerini yükseltebilir.

Ayrıca, dünya çapında yaşanan siyasi veya ekonomik olaylar da doların değerini etkileyebilir. Örneğin, küresel ekonomik krizler veya ABD'nin para politikalarındaki değişiklikler doların değerini etkileyebilir.

Sonuç olarak, doların değeri birçok faktöre bağlı olarak değişebilir. ABD ekonomisi, para politikaları, doların arz ve talebi, dünya çapındaki olaylar ve doların diğer para birimleriyle karşılaştırıldığı kur gibi faktörler doların değerini etkileyebilir.

Doları olanların adeta dünyası başına yıkılacak! Ünlü ekonomist uyardı.. Sakın bu hatayı yapmayın!

ATİLLA YEŞİLADA UYARDI! 40 SENE SON BİR İLK OLACAK

Dolar öngörüleri ile devamlı gündeme gelen ünlü Ekonomist Atilla Yeşilada, AKP hükümetinin yakın tarihte döviz hesaplarını dondurmak yahut büyük ölçüde kısıtlamak yoluna başvurabileceğini öne sürdü. Bu iddiaların gerçekleşmesi durumunda Türkiye'de 43 seneden sonra bir ilk gerçekleşeceği söylendi. Bu karar ile beraber banka hesaplarında altın ve doları olanlar için kabus günlerinin yaşanacağını söyleyen Yayla, AKP'nin zelzele felaketlerinin ekonomik zararını rahatlatmak için döviz mevduat hesaplarına getireceği kısıtlamaların bununla sınırlı kalmayacağını söyledi.

"BANKA HESAPLARINA EL KOYACAKLAR"

Kahramanmaraş zelzeleler ekonomiye büyük oranda sorun oluştururken Atilla Yeşilada, AKP hükümetinin ilk etapta oldukça riskli bu hamleye başvurmaktan uzak duracağı ve döviz hesaplarına ilk olarak türlü kısıtlamalar getirileceğini, akabinden gerek görülmesi durumunda dondurma yoluna başvurulacağını söylendi.

SEÇİMİN EKONOMİYE OLAN ETKİLERİ NELER OLACAK?

Seçimle beraber herşeyin değişeceğini ve seçimin maddiyata olan tesirlerinin yükseleceğini ifade eden Atilla Yeşilada, şu ifadeleri kullandı:

"Büyük afetler bazen insanların yeni bir başlangıç yaparak daha süratli kalkınmasına sebep olur.