30 / 08 / 2024

Doların 2 ay sonra ne kadar olacağı açıklandı!

Doların 2 ay sonra ne kadar olacağı açıklandı!

Doları olan ya da dolar almak isteyen pek çok kişi dolar kurunun yükselip yükselmeyeceğini merak ederken, Ekonomist Şenol Babuşcu’dan da Ekim ayı sonu için dolar tahmini geldi.



Türk Lirası'nın son dönemlerde dolar ve euro karşısında yaşadığı değer kaybı, ekonomi çevrelerinde büyük yankı uyandırdı. Yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında yer alan  dolar kuru 34 Türk Lirası’nı  aşarken, Euro kuru da 38 Türk Lirası seviyelerine ulaştı. Halktv’de yer alan habere göre 2024 yılı başından itibaren Türk Lirası'nın bu iki para birimi karşısındaki kaybı %16'yı buldu. Bu durum, yıl sonunda döviz kurlarının ne kadar olacağına dair merak uyandırdı.

Doları olan veya dolar almak isteyen pek çok kişi dolar kurunun yükselip yükselmeyeceğini merak ederken, Ekonomist Şenol Babuşcu’dan da Ekim ayı sonu için flaş bir dolar tahmini geldi.

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Prof. Dr. Şenol Babuşcu, döviz kurlarında yılbaşından beri yüzde 10 artış yaşandığını ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın dövizi baskı altında tutmak için rezervleri güçlendirdiğini kaydetti. Şenol Babuşcu açıklamasında sene sonunda doların 38 TL, euro’nun ise 43 TL olacağını söyledi. İşte Prof. Dr. Şenol Babuşcu’nun o açıklamaları….

Doların 2 ay sonra ne kadar olacağı açıklandı!
 
Yatırımcılar tarafından yakından takip edilen isimler arasında yer alan Ekonomist Prof. Dr. Şenol Babuşcu, döviz kurlarıyla ilgili yıl sonu tahminlerini tek tek açıkladı. Şenol Babuşcu, döviz kurlarında yaşanan son gelişmeleri ve Merkez Bankası’nın döviz politikalarını detaylandırarak önemli açıklamalar yaptı. 

Prof. Dr. Babuşcu, Haberlercom YouTube stüdyosunda sunucu Melis Yaşar’ın konuğu olurken yatırımcıların merak ettiği ve araştırdığı döviz kurlarının yılbaşından bu yana önemli bir artış göstermediğini söyledi. “Döviz kurlarında yalnızca yüzde 10’luk bir artış var. Söz konusu bu oran, enflasyon ve faiz oranlarına kıyasla düşük bir artış ve dövizin baskı altında tutulduğunu gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Şenol Babuşcu, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın döviz kurlarını kontrol altında tutmasının nedenlerini ise rezervleri güçlendirme çabası ve enflasyonu düşürme hedefi şeklinde açıkladı.

Sene sonu döviz kurları için tahminini de tek tek açıklayan Şenol Babuşcu, “Ekim ayı sonu, Kasım başına kadar kurlar bu şekilde devam edecek. Dolar şu an 34 TL’ye geldi. Ekim sonuna kadar dolar 35 TL olabilir. Aralık ayında da kontrollü serbest bırakılarak 38 civarında bir kur bekliyorum.

Euro da 42-43 TL arası olur. Ekim ayı sonuna kadar kurlar baskı altında tutulmaya devam edecek, kasım ayı gibi biraz rahat bırakılacak fakat kontrollü bir rahatlama olacak. Bu da kurları 38 TL seviyelerine doğru çekmiş olacak” dedi.
 

Eylül ayında temettü ödeyecek 12 şirket! Hangi şirket ne kadar temettü ödeyecek? 

Büyükşehir belediyelerinin afete yönelik bütçeleri mercek altında!

Kentsel dönüşüme Kaya Çilingiroğlu engeli: ‘2 milyon TL verin taşınayım’


Geri Dön