Ekonomi

Doların gevşemesi altına nefes aldırdı! Öyle bir açıklama geldi ki... Altın yatırımcıları bu habere çok sevinecek 

Altın fiyatları haftanın ilk işlem gününde yükselişe geçti. bugün doların gevşemesi altın fiyatlarının nefes almasını sağladı. Yatırımcılar tarafından en güvenli liman olarak görülen altın bugün değer kazandı. Dolar kurunun bugün gevşemesi altına nefes aldırdı

Milyonlarca yatırımcı tarafından yakından takip edilen altın fiyatları haftanın ilk işlem günü olan 3 Ekim pazartesi gününe artışla başladı. Dolar kurunun bugün gevşemesi altına nefes aldırdı. Altın fiyatları yeni günde yükselmeye devam ediyor.

Altın, dolar kurunun gerilemesinin değerli metale rahatlama sağlamasının ardından Ağustos ortasından beri en iyi haftalık kapanışını gerçekleştirmesi sonrası Asya piyasalarına da yukarı yönlü başladı.

Altının ons fiyatı 1.670 dolar seviyesi sınırına geldi. Spot altın, tahvil getirilerinde yaşanan gevşemenin faiz getirisi olmayan değerli metalin cazibesini artırmasıyla geçtiğimiz hafta üç haftadır ilk haftalık kazancını gerçekleştirmişti. 

Geçtiğimiz haftanın başlarında dolar ve tahvil getirilerinin hızlı yükselişi altının son 2,5 yılın en düşük seviyesine gerilemesine neden olmuştu.

 

Yine de bu hafta hala sıkı olan ABD işgücü piyasasına dair kritik öneme sahip verilerin gelmesi sonrası spot altında oynaklığın görülmesi beklentiler arasında yer alıyor.

Cuma günü yayımlanan bir rapora göre Çin’de mali otoriteler ülkenin en büyük devlet bankalarına yılın son dört ayında güç durumdaki emlak sektörüne daha fazla finansman sağlamaları  konusunda talimatını verdi.

YATIRIMCILAR BU HABERE ÇOK SEVİNECEK

Credit Suisse Group AG’nin yeni CEO’su bankanın hisse fiyatından keskin düşüşlerin ardından durumu tersine çevirecek bir strateji sunmak için yatırımcılardan süre istedi.

 

“Çin görünümünde yaşanan iyileşmeler ve tahvil getirilerinde daha fazla düşüşün yaşanması ihtimali altın fiyatlarında iyileştirme yaşanabilir” diyen Commtrendz Risk Management Services Direktörü Gnanasekar Thiagarajan, “Credit Suisse hisselerinde yaşanacak yeni bir düşüş de altın için bir miktar güvenli liman talebi sağlayabilir” ifadelerini kullandı.

 

ALTIN VE DOLARDA SON DURUM

Altın fiyatları bugün güne artışla başladı. Ons altın 1670 dolar bandında işlem görüyor. Gram altın bugün 995,73 TL'den alınırken, 1,006 liradans aılıyor.

Dolar kuru bugün alış fiyatı 18,59 TL, satış fiyatı ise 18,60 TL seviyesinde işlem görüyor.  

Altında büyük deprem olacak! Piyasa uzmanından gram altın ve çeyrek altın tahmini

Altın fiyatları 72 saat sonra bu kadar olacak! Resmen rakam açıklandı! Yatırımcıların gözleri yuvalarından fırladı

Altın fiyatları uçurumun kenarından döndü! Yatırımcılar rekor bekliyor! Analistlerden net rakam şimdi geldi