17 / 05 / 2024

Doların seçimden sonra ne kadar olacağı az önce açıklandı! Elinde avucunda 1 doları bile dolanlar aman dikkat!

Doların seçimden sonra ne kadar olacağı az önce açıklandı! Elinde avucunda 1 doları bile dolanlar aman dikkat!

Deriva Danışmanlık Kurucu Ortağı Dr. Tolga Uysal, doların seçimden sonra ne kadar olacağını açıkladı. Peki dolar seçimden ne kadar olacak? Elinde avucunda 1 doları bile dolanlar aman dikkat!



Yaptığı açıklamada seçime kadar Dolar/TL’nin 19.50 TL'ye doğru hareket edeceğini düşündüğünü söyleyen  Deriva Danışmanlık Kurucu Ortağı Dr. Tolga Uysal, artı birde bankaların kredi verme eğiliminin çok düşük olduğunu söyledi. 

Şirketlere kredi vermediklerini, çok zor kredi verdiklerini söyleyen Deriva Danışmanlık Kurucu Ortağı Dr. Tolga Uysal, "Reel sektör, ihracatçı şirketler bundan çok mustaripler. O BDDK kuralı, aktif ya da satışlarınızın hangisi daha yüksekse bunun yüzde 5'lik kısmından daha fazlasını tutamıyorsunuz, çok büyük bir sıkıntı yani şimdi ne yapsın adam, ithalat yapacak dolarla ham madde alması gerekiyor ancak o parayı orada tutamıyor ya da kredi vermiyorlar sen bunun üzerinde tutarsan. Geçen hafta bankalar döviz satışında çok sıkıntı yarattılar reel sektör şirketlerine. Bu tablo bence maalesef seçime kadar sürecek" dedi.

Doların seçimden sonra ne kadar olacağı az önce açıklandı! Elinde avucunda 1 doları bile dolanlar aman dikkat!

Yaptığı açıklamada seçimden sonra da büyük ihtimalle burada bir dönüş olması gerektiğini söyleyen Deriva Danışmanlık Kurucu Ortağı Dr. Tolga Uysal, kim başa gelirse gelsin bu politikanın değişmesi gerektiğini söyledi. 

"Biz hep şundan bahsediyoruz faizlerini artması... Tamam bu bir strateji, bu olacak. Ben ama önce şunu göreceğimizi düşünüyorum." diyen Deriva Danışmanlık Kurucu Ortağı Dr. Tolga  kim gelirse gelsin döviz kurunda 25'lere doğru bir zıplama olacağı kanaatinde olduğunu kaydetti.

Dolar/TL ve Euro/TL tarafında mutlaka bir düzeltme olması gerektiğini söyleyen Dr. Tolga Uysal, "Şöyle düşünün şu an bir buhar kazanındayız, delik yok, her an bir patlamaya hazır durum içinde döviz. Bunun bir yararı da TL'nin rekabetçi olması açısından önemli. Eğer biz ihracat yapacaksak çok değerli bir TL ile karşı karşıyayız. O yüzden Dolar/TL'de hızlı bir yukarı artış, orada bir düzeltme göreceğimizi düşünüyorum." dedi.

Tolga Uysak ayrıca arkasından da kademeli olarak faiz artışlarının gündeme geleceğini söyledi.

Doların 45 gün sonra ne kadar olacağını Ekonomist Mert Başaran tek tek açıkladı! Doları olanlar hemen bakın!

5 bankada peş peşe büyük deprem! İş Bankası, ING, Akbank, TEB ve bir banka daha resmen tek tek açıkladı!

Altında resmen tüm ipler koptu! Son dakika altın fiyatlarını görenin nefesi kesildi! İşte 29 Mart 2023 altın fiyatları


Geri Dön