Kent Haberleri

''Dolarlar o saatte satılacak'' iddiası herkesi şoke etti! Remzi Özdemir'den çılgın dolar yorumu geldi

Ünlü ekonomist Remzi Özdemir'den son dakika dolar ile ilgili yorumlar gelmeye devam ediyor. ''Dolar o saatte satılacak'' diyen Özdemir, herkesi şoke edecek açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar... '' Dolarlar o saatte satılacak'' diyen Özdemir, saat vererek dolarda neler olacağını açıkladı

Ünlü ekonomist Remzi Özdemir, dolar ile ilgili çok konuşulacak bir iddia ortaya attı. '' Dolarlar o saatte satılacak'' diyen Özdemir, saat vererek dolarda neler olacağını açıkladı.

DOLARLAR O SAATTE SATILACAK

Dün merkez Bankası faiz kararı açıklandı. Açıklanan karar beklentiler doğrultusunda gerçekleşti. Karar sonrasında Merkez Bankası faizleri 10,5 seviyesine düşürdü. Faiz kararları açıklanmadan önce Remzi Özdemir büyük bir iddia ortaya atarak vatandaşları şoke etti.

 

Remzi Özdemir:  "Merkez Bankası’nın arka kapı operasyonu sürecek. Özellikle faiz kararından hemen sonra saat 14.01 itibariyle kamu bankaları daha çok dolar satacak. Çünkü “Bakın Merkez Bankası faiz düşürdü ama dolar yükselmedi” demek için. Tabii ki, yakılan her dolar Türkiye’de yaşanması muhtemel kur krizinin şiddetini biraz daha büyütecek" dedi.

MERKEZ BANKASI KARARINDAN SONRA DOLAR NE OLDU?

Piyasaların merakla beklediği  Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararı açıklandı. Merkez Bankası faizi 150 baz puan daha düşürerek yüzde 10,5'e indirdi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 83'ü aşan resmi enflasyona rağmen yıl sonuna kadar faizin tek haneye indirilmesi talimatı vermişti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, geçen ayki faiz indirimi kararının ardından; “Yıl sonunda temennim tek hanelere indirmeliyiz” demişti.

 

Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklaması ile piyasa beklentisi de yüksek enflasyona rağmen bdünkü toplantıda faiz indirimlerinin devam etmesi bekleniyordu.  Piyasa beklentisi ise 100 baz puanlık indirim olacağı yönündeydi ve karar beklentiler doğrultusunda gelişti.

Kararın hemen ardından dolar kurunda yukarı yönlü bir hareket başladı. Dolar kuru yükselişe geçerken altın ve gümüş gibi kıymetli metaller değer kaybetti. Dolar kuru kiritkin kararın ardından yeni güne de yükselişle başladı. Dolar/TL kuru şu dakikalarda alış fiyatı 18,59 TL, satış fiyatı ise 18,60 TL seviyesinden işlem görüyor. Dolar endeksi ise bugün 113 seviyesinden işlem görüyor. Dolar kuru diğer ülke para birimleri karşısında değer kazanmaya devam ediyor.

Cebinde 1 doları bile olanlar hemen bakın! Herkes bekliyordu! Kritik gelişme sonrası dolar bu kadar oldu

Dolar 12 gün sonra bu rakamı görecek! Analistler peş peşe açıkladı! Hemen bakmayan, bin pişman!