03 / 05 / 2024

Dolmabahçe'deki çay bahçesi Milli Saraylara katıldı!

Dolmabahçe'deki çay bahçesi Milli Saraylara katıldı!

Dolmabahçe Sarayının yanındaki 4 bin metrekare otopark ve çay bahçesi olarak kullanılan Beleşbahçeye Vakıflar Genel Müdürlüğü el koydu. Bahçe 17 bin 500 lira kirayla Milli Saraylar'a geçti.



Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kraliçe Elizabeth, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gibi pek çok ünlünün masasında oturup Boğazı izleyerek çay yudumladığı Dolmabahçe Sarayının hemen yanındaki Dolmabahçe Çay Bahçesinin bulunduğu arazi Bezm-i Alem Valide Sultan Vakfına, dolayısıyla da Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait. Yaklaşık 4 bin metrekare arazinin içinde, çay bahçesinin yanı sıra bir de otopark bulunuyor. İstanbulun en güzel ve en merkezi yerindeki arazinin aylık kirası ise 2 bin 515 liraydı.

ERDOĞAN'IN TALİMATI

Geçen 14 Mayıs günü Radikal Beleşbahçe başlığı ile haberi manşetten duyurmuştu. Bölgede çalışan emlakçılar kiranın en az 15 ile 20 bin lira arasında olması gerektiğine dikkat çekmişti. Daha sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bezmi Alem Valide Sultan Camiinde kıldığı bir cuma namazı sonrası çevresindeki yetkililere çay bahçesini göstererek Burası hl duruyor mu diye sormuş ve bir an önce çözüm bulunmasını istemişti.

Vakıflar Genel Müdürlüğü komik kira haberimizden sonra uzun süren suskunluğunu önceki gün bozdu. Vakıflar, araziyi ve çay bahçesini aylık 17 bin 500 lira kira ile Türkiye Büyük Millet Meclisine bağlı Milli Saraylar Daire Başkanlığına devrettiğini duyurdu.
Vakıflardan yapılan açıklamada şöyle denildi: Genel Müdürlüğümüze ait olan ve Dolmabahçe Camii yanında bulunan otopark ve çay bahçesinin kiracısı artık Milli Saraylar Daire Başkanlığı. İstanbul Bölge Müdürlüğümüzün 11/10/2011 tarihli oluruyla Milli Saraylar Daire Başkanlığı ile idaremiz arasında imzalanan protokol uyarınca 01/01/2012 tarihinden itibaren, 2012 yılı aylık kirası 17 bin 500 TL olarak belirlendi. Protokol 31/10/2011 tarihinde imzalandı.

Radikal

 


Geri Dön