27 / 09 / 2024

Dolphin 100 bin euroya villa satıyor

Dolphin 100 bin euroya villa satıyor

Kriz ortamında, emlakta büyük daralma yaşandığı bir dönemde projeleriyle öne çıkan Doğu Akdeniz gayrimenkul sektörünün lideri Dolphin Capital Investors (DCI), Türkiye'deki yatırımlarına ara vermiyor.




Bir süre önce Kaz Dağları'nda sele kapılarak çocuklarıyla birlikte ölen Kemer Country'nin sahibi Esat Edin'in, Ege ve Akdeniz kıyılarında yapmayı düşündüğü yeni projeleri de satın alan DCI, 2005'de Türk piyasasına adım attı.

KRİZ BİZE KÖTÜ GELMEDİ

Türk markası Mediterra'ya 35 milyon euroluk yapan firma, Kalkan La- Vanta projesinde yüzde 95, Antalya Port Kundu projesinde de yüzde 100 hisseye sahip oldu. 2,3 milyar euroyu aşan aktif varlığı ve 859 milyon euroluk öz sermaye fonu ile Doğu Akdeniz'in en büyük sahil kesimi arazisine sahip olan DCI'nın Yatırımcı İlişkileri Direktörü Katerina Katopis ile Mediterra Genel Müdürü Cem Atakan hedeflerini anlattılar. Yunan Direktör Katopis, DCI'nin Amerikalı ve İngiliz yatırımcıların ağırlıklı olduğu bir fon şirketi olduğunu belirtiyor.

DCI'nin, 2005'te Londra Alternatif Borsası'na giren en büyük gayrimenkul şirketi olduğunu da kaydeden Katopis, özel ve sofistike projeler için çalıştıklarını anlattı ve Türkiye'yi de içine alan G.Avrupa ağırlıklı projelerde uzmanlaştıklarını söyledi. “Kriz bize kötü gelmedi. Dürüst olmak lazımsa, daha dikkatli ve maliyetleri düşürecek biçimde çalışıyoruz ve villalarımızı satıyoruz” diyen Katopis ile Atakan, Kalkan'daki villaların 100 bin ile 800 bin euro arasında satışa sunulacağını ifade ettiler.

Aman Resorts, GHM, Kempinski, Oberoi, Jak Ncklaus, Tony Jacklin, EDSA, Denniston, Nikki Beach ve WATG gibi dünyanın önde gelen tasarımcıları ve kuruluşlarıyla işbirliği yaptıklarını söyleyen Katopis, portföylerinde şu anda Yunanistan, Hırvatistan, Kıbrıs, Türkiye, Panama ve Dominik Cumhuriyeti bulunduğunu, 15 büyük çaplı projeyi yürüttüklerini ve Türkiye'nin de ilgi odağı olduğunu vurguladı.
Bugün

Geri Dön