28 / 04 / 2024

Döşemealtı Belediyesi'nden köyde yaşayanlara ücretsiz tip ev!

Döşemealtı Belediyesi'nden köyde yaşayanlara ücretsiz tip ev!

Döşemealtı Belediyesinin ücretsiz verdiği projelerle köyüne ev yaptıracak vatandaşlar inşaat maliyetinden önemli oranda tasarruf yapmış olacak...



Döşemealtı Belediyesinin ücretsiz verdiği projelerle köyüne ev yaptıracak vatandaşlar inşaat maliyetinden önemli oranda tasarruf yapmış olacak. Döşemealtı Belediyesi köy tüzel kişiliği kanunla kaldırılıp mahalleye dönüştürülen köylerde yaşayanlara ücretsiz ev projesi vermeye başladı. 


Bölgenin mimarisi, kültür ve doğasına uygun hazırlanan farklı tip ve ebattaki projeler, inşaat, makine ve elektrik mühendisleri tarafından hazırlandı. 

Belediyenin ücretsiz verdiği projelerle köyüne ev yaptıracak vatandaşlar inşaat maliyetinden önemli oranda tasarruf yapmış olacak. 


Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, yaptığı açıklamada, köy nüfusuna kayıtlı ve köyde sürekli oturan vatandaşların yararlanabileceği projelerin Ruhsat ve Denetim Müdürlüğünden temin edilebileceğini bildirdi Başkan Genç, "Projelerimizle vatandaşlarımızın konut, tarım ve hayvancılık amaçlı yapıları yapabilmeleri için tüm proje bedelini ortadan kaldırmış ve yatırım maliyetlerini de azaltmış oluyoruz" dedi. Tıp 1 projesi brüt alanı 270 metrekare ve 2 katlı, tip 2 projesi brüt alanı 110 metrekare ve tek katlı, tip 3 projesi ise brüt alanı 180 metrekare ve dubleks olacak. 


Son An


Geri Dön