11 / 05 / 2024

tip ev nedir

tip ev nedir

Döşemealtı Belediyesinin ücretsiz verdiği projelerle köyüne ev yaptıracak vatandaşlar inşaat maliyetinden önemli oranda tasarruf yapmış olacak...

Ev sahipleri dikkat! Konut sigortası ve DASK arasındaki fark nedir?

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından pek çok ev sahibi de DASK ile ilgili detayları araştırmaya başladı. Peki Konut sigortası ve DASK arasındaki fark nedir?

Kira bedelini artırmak isteyen ev sahibi ne yapabilir, kira bedelinde sınır nedir?

Konut kira artışlarında yüzde 25’lik sınırın mağduriyete yol açtığı söylemleri gelmeye devam ediyor. Peki Kira bedelini artırmak isteyen ev sahibi ne yapabilir, kira bedelinde sınır nedir?

Kira tespit davası ve uyarlama davası arasındaki fark nedir? Ev sahipleri ve kiracılara şok!

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı kira tespiti ile uyarlamanın farklarını ve iki durumun nasıl dava konusu olacağını merak ediyor. Peki kira tespit davası ve uyarlama davası arasındaki fark nedir?

İnşaat istikamet rölevesi nedir, nasıl alınır? 

Ev yapmak isteyenler İnşaat istikamet rölevesi nedir, nasıl alınır? sorusuna yanıt arıyor. İşte konuya ilişkin merak edileneler...

Deprem korkusuna son! Akıllı mobil capsül ev geliyor!

6 Şubat Kahramanmaraş depreminin ardından beklenen İstanbul depremi ve ülkemizin deprem bölgesi olması gerçeği güvenli yaşam alanları arayışını başlattı. İşte ''Akıllı mobil capsül evler'' deprem korkusunu ortadan kaldırmak için geliyor. Peki akıllı mobil capsül ev nedir, özellikleri neler?

Çelik ev nedir? Çelik ev yapılarının avantajları neler?

Son zamanlarda oldukça popüler olan çelik ev teriminin anlamı ve özellikleri merak ediliyor. Peki, Çelik ev vedir? Çelik ev yapılarının avantajları neler? İşte detaylar...

Aile konutu şerhi nedir, nasıl konulur?

Aile konutu şerhi, Türk Medeni Kanunu’nun belirli maddesi uyarınca düzenlenmiş bir terimdir. Bu terim, aileler için önemli bir yasal hakkı ifade etmektedir. Peki aile konutu şerhi nedir, hangi hallerde konulur ve aile konutu şerhi olan ev ne demektir? İşte aile konutu şerhi ile ilgili bilgiler...

Fek yazısı nedir? Fek yazısı nasıl alınır?

Fek yazısı, önemli bir terim olarak karşımıza çıkıyor. Konut kredisi ve konut ipotek terimlerinden olan fek yazısının ne olduğunu bilmekte fayda var. Ev kredisi ve ipotekle ilgili olan bu kavramın ne olduğu merak edilir. Peki fek yazısı nedir, nereden, kaç günde ve nasıl alınır?

Konut kredisi nedir, nasıl alınır? Konut kredisi nasıl hesaplanır?

Ev almak isteyen milyonlarca kişi konut kredisinin detaylarını merak ediyor. Peki, Konut kredisi nedir, nasıl alınır? Konut kredisi nasıl hesaplanır? İşte detaylar...

Müstakil tapu nedir? Müstakil ve hisseli hakkında bilgiler!

Müstakil evlere olan talep, pandemiyle birlikte arttı. Apartman dairelerini tercih etmeyen kişiler, ev veya gayrimenkul yatırımı için müstakil ev almayı daha uygun buluyor. Bu evlerin tapusu ise diğer konutların tapusundan farklı. Peki müstakil tapu nedir ve nasıl alınır?

Tadilat ruhsatı nedir? Tadilat ruhsatı nereden alınır?

Ev ya da farklı bir yapıda tadilat yapılması planlanıyorsa dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar mevcuttur. Bunlardan biri de İmar Yönetmeliği kapsamında yer alan tadilat ruhsatıdır. Tadilat yapmak isteyen ev veya iş yeri sahiplerinin bu ruhsatı alması önemlidir. Peki tadilat ruhsatı nedir?

Çelik ev fiyatları ne kadar? Çelik ev nedir, depreme dayanıklı mıdır?

Betonarme konut fiyatlarının zamlanmasından sonra gündeme gelen çelik ev fiyatlarının ne kadar olduğu merak ediliyor. Peki, Çelik ev fiyatları ne kadar? Çelik ev nedir, depreme dayanıklı mıdır?

Kat irtifakı tapu ne demek? Konutta Kat irtifakı ne demek? Kat irtifakı olan ev alınır mı?

Son zamanlarda konut alıcıları arasında merak uyandıran konulardan biri 'kat irtifakı tapusu' oldu. Peki, kat irtifakı olan ev alınır mı? Kat irtifaklı daire kiraya verilir mi? Kat mülkiyeti ve kat irtifakı arasındaki fark nedir?  İşte ayrıntılar...

tip ev nedir Haberi

tip ev nedir

Döşemealtı Belediyesinin ücretsiz verdiği projelerle köyüne ev yaptıracak vatandaşlar inşaat maliyetinden önemli oranda tasarruf yapmış olacak. Döşemealtı Belediyesi köy tüzel kişiliği kanunla kaldırılıp mahalleye dönüştürülen köylerde yaşayanlara ücretsiz ev projesi vermeye başladı. 


Bölgenin mimarisi, kültür ve doğasına uygun hazırlanan farklı tip ve ebattaki projeler, inşaat, makine ve elektrik mühendisleri tarafından hazırlandı. 

Belediyenin ücretsiz verdiği projelerle köyüne ev yaptıracak vatandaşlar inşaat maliyetinden önemli oranda tasarruf yapmış olacak. 


Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, yaptığı açıklamada, köy nüfusuna kayıtlı ve köyde sürekli oturan vatandaşların yararlanabileceği projelerin Ruhsat ve Denetim Müdürlüğünden temin edilebileceğini bildirdi Başkan Genç, "Projelerimizle vatandaşlarımızın konut, tarım ve hayvancılık amaçlı yapıları yapabilmeleri için tüm proje bedelini ortadan kaldırmış ve yatırım maliyetlerini de azaltmış oluyoruz" dedi. Tıp 1 projesi brüt alanı 270 metrekare ve...