28 / 04 / 2024

Deprem korkusuna son! Akıllı mobil capsül ev geliyor!

Deprem korkusuna son! Akıllı mobil capsül ev geliyor!

6 Şubat Kahramanmaraş depreminin ardından beklenen İstanbul depremi ve ülkemizin deprem bölgesi olması gerçeği güvenli yaşam alanları arayışını başlattı. İşte ''Akıllı mobil capsül evler'' deprem korkusunu ortadan kaldırmak için geliyor. Peki akıllı mobil capsül ev nedir, özellikleri neler?



Ankara merkezli Muttiny Grup, ilk kez ABD’de hayata geçirilen “Mobil Capsul Akıllı Ev” sistemi, tamamen Türk mühendislerle daha teknolojik ve daha akıllı bir hale getirerek yeni bir tasarımla tüm dünyaya tanıtacak.

Deprem korkusuna son veren ve 20 dakika içerisinde istediğiniz yere kurulabilen, teknolojik son sistem “Akıllı Mobil Capsül Ev” ilk kez İstanbul Fuar Merkezi’nde tanıtıldı.

Türkiye’de Türk mühendisler tarafından geliştirilmiş, Türk tasarımcılar tarafından tasarlanmış ve son teknolojiyle donatılmış, geleceğin yaşam konsepti olan akıllı Mobil capsül ev, tüm dünyaya satış için hazırlıklarını tamamladı.

Deprem korkusuna son! Akıllı mobil capsül ev geliyor!

CAPSÜL EV NEDİR, ÖZELLİKLERİ NELER?

20 dakikada kurulabilme özelliğine sahip olan capsül evin özellikleri merak konusu oldu. İşte capsül evin özellikleri;

 -Akıllı asistan entegrasyonu özeliğine sahip. Bu özellikle, sesli komutlarla evinizi kontrol ederek, ışıklandırmasından ısıtmasına, güvenlik sistemlerinden eğlenceye kadar her şeyi sesinizle yönetebilme özelliğine sahip olabileceksiniz.

- Otomatik iklim kontrolü özelliğiyle dış hava şartlarına göre iç mekanın sıcaklığını ve nemini otomatik olarak ayarlanabilecek. 

- Güneş paneli entegrasyonu sayesinde çevre dostu güneş panelleri ile kendi enerjinizi üreterek tasarruf edeceksiniz.

- Otomatik mobilya sistemi ile ihtiyaç duyduğunuzda ortaya çıkan, kullanmadığınızda saklanan mobilyalar yer alıyor.

- Yüksek teknolojik güvenlik sistemine sahip. Bu sayede yüz tanıma, parmak izi okuma ve hareket sensörleri ile en üst düzeyde güvenlik sağlayacak.

_Eşyalarda akıllı teknoloji sayesinde son sistem emil çekiş, kuvvetli akıllı klima sistemi , dokunmatik ekran ile açılır kapanır perde sistemi , projeksiyon aleti gibi… olanakları bulunuyor.

Akıllı capsül ev, sadece teknolojiyle değil, sürdürülebilirlikle de öne çıkıyor. Geri dönüştürülebilir malzemelerin kullanılması, enerji verimliliği ve minimum atık politikası ile çevre dostu bir yaşam alanı sunuyor.

Bu capsül evin bir diğer özelliği de mobil olması. İstediğiniz yere taşıyabilir, doğayla iç içe bir yaşam sürdürebilir veya şehrin göbeğinde minimalist bir yaşam alanı yaratabileceksiniz.
 

Tiny House'lar yeni yaşan trendleri haline dönüşüyor!

Taşınabilir ve ergonomik Tiny House'lara talep arttı! Tiny House fiyatları ne kadar? Tiny House avantajları neler?

'Küçük ev'lere pandemi ilgisi!

Geri Dön