28 / 04 / 2024

Dövizdeki düşüş konut fiyatlarını nasıl etkileyecek?

Dövizdeki düşüş konut fiyatlarını nasıl etkileyecek?

Son günlerde dövizde yaşanan düşüş konut fiyatlarını nasıl etkileyecek? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...



Son günlerde dövizde yaşanan düşüşün gayrimenkul sektörünü nasıl etkileyeceği milyonlarca kişi tarafından merak ediliyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Karanbey İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Barış Özgenal henüz piyasanın netlik kazanmadığını dile getirerek, kur sabit olmadığı müddetçe konut fiyatlarında ciddi bir düşüşün olmayacağını kaydetti.

Dövizdeki düşüş konut fiyatlarını nasıl etkileyecek?

‘Bir süre izlemeyeliyiz’

Dövizde yaşanan düşüşün gayrimenkul piyasasına etkisi ile ilgili de önemli açıklamalar yapan Özgenal, “Dolardaki ani düşüşü bir süre takip etmek lazım. Kalıcı olacak mı yoksa geçici bir durum mu? Çünkü malzeme fiyatlarında da hemen bir düşüş beklemek yanlış olur. Dolar yavaş yavaş kademeli olarak bu seviyelerde kalırsa o zaman piyasa açısından bir rahatlama bekleyebiliriz” şeklinde konuştu.


Fiyatlar düşecek mi?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut fiyatlarında ciddi bir düşüş beklemenin yanlış olacağını dile getiren Barış Özgenal, şu an inşa edilen konutların yüksek kur ve yüksek maliyetlerden yapıldığı ile ilgili olarak da şöyle konuştu: “Ev fiyatlarında ciddi bir gerileme beklemiyorum. Konut fiyatlarında bir düşüş olacaksa da bunun zamanı şu an değil. Bunu söylemek için çok erken. Ayrıca dövizdeki düşüşten bağımsız olarak emlak piyasasında uzun bir süre düşüş beklemiyorum. Aksine gün geçtikçe fiyatlar daha da artabilir”

Dövizdeki düşüş konut fiyatlarını nasıl etkileyecek?

Yaptığı açıklamada sektörde yaşanan en büyük sıkıntının kurdaki belirsizlik olduğunu dile getiren Özgenal, “Dolardaki düşüş tüm sektöre umut ışığı yaktı. Dolar düşmeden önce inşaatlarımızda nakit paramızla mal alamıyorduk. Fabrikalar her gün güncel fiyat çekiyor ve mal vermekte zorluk çıkarıyorlardı. Ancak şimdi doların düşmesi malzeme fiyatlarına etki edecek mi bunu bekliyoruz. Eğer dolar sabit bir şekilde bu seviyelerde kalırsa herkes fiyatlandırmasını ona göre ayarlar ve bütçesine dahilinde alımını yapar. O da piyasanın biraz açılmasını sağlar ve inşaat projelerini hızlandırır. Hepimiz bu temenniden yanayız ancak doğruyu konuşmak gerekirse şu an için piyasanın canlanacağını söylemek oldukça güç. Bunun için zaman gerekli. Bir süre daha bekleyip göreceğiz” dedi.

Konut fiyatları ne zaman dengelenecek?


Geri Dön