02 / 05 / 2024

Dövize Endeksli Kredi Kullanmayanların Suçu Ne ?

Dövize Endeksli Kredi Kullanmayanların Suçu Ne ?

Hepinizin çok yakından bildiği gibi bu köşede defalarca yazdık çizdik hep ne dedik ?



Dövize Endeksli Kredilerin YTL kredilere göre çok daha avantajlı olduğu ve ama bir o kadar da riskli olduğunu söyledik. Gelirinize göre borçlanmanızı  ne olursa olsun öneririz dedik.
O riskleri göze  alanlar  Dövize Endeksli Kredi kullandı ve YTL ye göre nerdeyse üçte bir oranında daha uygun ödeme planları  yaptı peki risk alamayan vatandaşlarımız ne yaptı ?
Onlar Dövize Endeksli Kredilere oranla çok daha maliyetli şartlar ile YTL kredi kullanıp  borçlandı.
 
Peki ne oldu da Dövize Endeksli Kredi kullananlar isyan bayrağını çekti ? Mağduriyetleri tüm yazılı ve görsel basında bol bol yer almaya başladı
Uzun zamandır yerinde sayan Kurlar biranda fırlayınca tüm hesapları şaştı biranda aldıkları riskler ile karşı karşıya kaldı.  Hemen bu durumdan haklı olarak kurtulmanın yollarını aramaya başladılar
Ne yaptılar Bankaların üzerine geldiler, zorla kredi verilmiş gibi daha sonra olmadı konutu satan firmaların üstüne gittiler en sonda mahkemeye müracaat edip kur artışından zarar görmemeyi talep ettiler. 
Hem de hala Dövizin bu kadar yükselmesine rağmen aynı şartlarda  YTL kredi kullanmış vatandaşlara göre avantajlı olmalarına rağmen. 
Tamam hepimiz onları mağduriyetini  anlıyor ve üzüntü duyuyoruz.
Bu kur artışının Dövize Endeksli Kredi kullanan kişilere büyük haksızlık yarattığını düşünürsek mağduriyetlerinin giderilmesini istediğimizde
Bu riski göze alamayıp daha fazla maliyete katlanarak YTL kredi kullanan vatandaşlarımıza haksızlık ediyor olmayacak mıyız ???
Onlara nasıl bir açıklama yapacağız işte onu çok merak ediyorum ...
 
İyi haftalar dilerim.

Geri Dön