28 / 04 / 2024

Dow Bina Çözümleri yeni yıla yeni ürünlerle giriyor!

Dow Bina Çözümleri yeni yıla yeni ürünlerle giriyor!

Yalıtım sektörünün öncü kuruluşu Dow Bina Çözümleri, 2010'a iki yeni ürünle giriyor



Yalıtım sektörünün öncü kuruluşu Dow Bina Çözümleri, 2009 yılında yaptığı yüksek teknolojili yatırımların sonucunda, 2010 yılının Ocak ayı itibariyle piyasaya iki yeni ürün sunarak sektörde bir ilke daha imza atıyor. Dekoratif profil imalatı için kullanılan ekstrude polistiren levhalar STYROFOAM™ LB-White ve STYROFOAM™ IBF, Türkiye'de ilk ve tek olarak Dow Bina Çözümleri tarafından CE Belgesi ile 145 mm ve 125 mm kalınlıkta, yüksek yoğunluk, mükemmel boyutsal kararlılık ve MFPA Leipzig Enstitüsü'nden onaylı DIN4102 Standardı'na göre B1 sınıfı üstün yangın dayanımı ile pazara sunuluyor.

Hazır kartonpiyerler için STYROFOAM™ LB White

Dow Bina Çözümleri'nin kalınlığı artırılmış ve geliştirilmiş hazır kartonpiyer imalatı için özel ürünü ekstrude polistiren levha STYROFOAM™ LB-White 145x600x2000, kalınlığı ve mükemmel boyutsal kararlılığı ile işleme kolaylığı ve üretimde yüksek verimlilik sağlıyor. Yeni kalınlığı ile STYROFOAM™ LB-White 145x600x2000, imalatta yüzde 50'nin üzerinde bir üretim artışının yanı sıra düşük fire oranı ile hazır kartonpiyer üreticilerinin işletme verimliliklerine büyük katkı sağlıyor. Ayrıca homojen hücre yapısı sayesinde tozsuz, hassas ve toleranslar dahilinde işlenebiliyor olması çıta ve ince profil üretiminde STYROFOAM™ LB-White için ayrı bir tercih sebebi oluyor. STYROFOAM™ LB-White ile üretilen hazır kartonpiyerler uygulamada su bazlı boya ile boyanabiliyor. STYROFOAM™ LB-White, yüksek su emme dayanımı ve uzun yıllar koruduğu diğer özellikleriyle hazır kartonpiyer üretimi için en uygun hammadde olarak rakip ürünlerden farklılaşıyor. 

Söve ve denizlikler için STYROFOAM™ IBF

Söve ve denizlik imalatı için geliştirilen STYROFOAM™ IBF 125x600x2000 levhalarının, kesimden sonraki tozsuz ve pürüzsüz yüzeyi, iyi bir yapışma ve darbeden koruyucu son kat yüzey kaplaması için çok iyi bir zemin sağlıyor. Üzerine çok çeşitli kaplama malzemeleri uygulanması ve sağladığı tasarım kolaylığının yanı sıra STYROFOAM™ IBF, yüksek su emme dayanımı ve diğer özelliklerinin uzun ömürlü olması sayesinde dekoratif dış cephe uygulamalarında rakip ürünlerden farkını ortaya koyuyor.

Kapalı  hücre yapısına sahip olan STYROFOAM™ levhalar, nemle kalıcı olarak temas etse bile performansını koruyor. Isıl ve mekanik özelliklerini çok uzun yıllar boyunca koruyan bu levhalar, zaman içinde çürümüyor ve şekil değiştirmiyor. Boyutsal kararlılığı ve mekanik dayanımı çok yüksek olan bu ürünler, sıkışma, gerilme, bükülme ve kesme kuvvetine karşı da son derece dayanıklı olması nedeniyle dekoratif uygulamalarda büyük kolaylık yaratıyor. 

Hazır dekoratif profil kullanımı hem Türkiye'de hem de Avrupa'da, mimari tasarım alanında gerek yeni binalarda gerekse mevcut binaların yenilenmesinde yeni bir perspektif açıyor. STYROFOAM™ ile üretilmiş hazır dekoratif profiller, inşaatın hızla bitirilmesini kolaylaştırıyor. Ayrıca efektif dekoratif profil uygulamaları için gereken tüm özelliklere sahip olması ve üstün performansı sebebiyle önde gelen dekoratif profil üreticileri STYROFOAM™ ekstrude polistiren levhaları tercih ediyor.


Geri Dön