04 / 05 / 2024

Dow, RMI Türkiye Konferansı'na sponsor oldu

Dow, RMI Türkiye Konferansı'na sponsor oldu

Küresel ısınmanın her geçen gün etkilerini daha fazla hissettirdiği günümüzde dış cephe ısı yalıtımı acil olarak yaygınlaşması gereken bir uygulama



Enerji kaynaklarının hızla tükendiği ve enerji maliyetlerinin arttığı, küresel ısınmanın her geçen gün etkilerini daha fazla hissettirdiği günümüzde dış cephe ısı yalıtımı acil olarak yaygınlaşması gereken bir uygulama... Ancak burada kalite standartlarının yakalanması da çok önemli... Artık yasal olarak zorunlu olan ısı yalıtımı uygulamalarının AB standartlarında, bina ömrü boyunca performans gösteren dayanıklı ürünlerle, uzman firmalar tarafından yapılması gerekiyor. Isı yalıtımı sektörünün devlerinden Dow Bina Çözümleri, bu konulara dikkat çekmek için RMI Türkiye tarafından düzenlenen "Dış Cephe Isı Yalıtım Sistemlerinde Kalite ve Dayanım Konferansı"na sponsor olarak destek verdi. Konferansta, Dow Bina Çözümleri Uygulama, Geliştirme ve Teknoloji Grubu Ar-Ge lideri Dr. Holger Merkel sunum yaptı.
 
İstanbul Ritz Carlton'da 6 Mayıs'ta düzenlenen konferansta, "Dış Cephe Isı Yalıtım Sistemlerinde XPS" konulu bir sunum gerçekleştiren Merkel, ekstrüde polistiren ısı yalıtım levhaları (XPS) ile imal edilen dış cephe ısı yalıtım paket sitemlerinin Türkiye'de ve Avrupa ülkelerinde binaların enerji verimliliğini arttırmak ve karbondioksit salımını azaltmak için kullanıldığını belirtti. Merkel, XPS levhaların teknoloji ürünü fabrikalarda üretildiğini ve harmonize Avrupa ürün standartlarından EN 13164:2001'e ve Türkçeleştirilmiş olarak TS 11989 EN 13164: Isı Yalıtım Mamulleri-Binalar İçin-Fabrikasyon Olarak Ekstrüzyonla İmal Edilen Polistiren Köpük (XPS)- Özellikler"e uygun olarak üretildiğini söyledi.
 
TS 825 Binalarda Isı Yalıtım Yönetmeliği'nde XPS ürünler için ısı iletkenlik gruplarının 0,030 W/(mK) ve 0,035 W/(mK) olarak belirlendiğini ifade eden Merkel, DOW STYROFOAM ürün grubu içinde yer alan CE Belgeli DOW SHAPEMATE ısı yalıtım levhalarının 0.029 W/(mK) değeri ile olağanüstü düşük ısı iletkenliğine sahip olduğunu açıkladı.
 
DOW SHAPEMATE ürünlerinin diğer ürünlere göre yüzde 17 ila yüzde 27 arasında daha etkili ısı yalıtımı sağladığını belirten Merkel, ürünün kapalı hücre yapısı sayesinde bünyesine su almadığını, kopma, parçalanma, ufalanma gibi deformasyonlara uğramadığını, kenarlarda çatlak ve sıva yüzeyinde kabarmalar oluşmadığını ifade etti. Bu sayede ürünün bina ömrü boyunca ısı yalıtım değerini koruduğunu bildiren Merkel, DOW SHAPEMATE'in aynı zamanda B1 sınıfı yangın dayanımı konusunda da MFPA Leipzig Enstitüsü'nden onaylı olduğunun altını çizdi.
 
Bu ürünlerle, teras ve bahçe çatılar gibi su ve yük altında yüksek performans gerektiren uygulamalarda bile, 30 yıl sonra ilk günkü performansa oldukça yakın sonuçlar elde edildiği bağımsız danışmanlarla yapılan testlerle kanıtlanmış durumda... Dow Bina Çözümleri ayrıca SHAPEMATE ürünleri ile Hollanda'daki bir renovasyon projesinde, Ulusal Yenileme Ödülleri kapsamındaki "Dayanım" (Durability) dalında ödül aldı.


Geri Dön