03 / 05 / 2024

DP World Yarımca Limanı Körfezi Çin'e bağladı!

DP World Yarımca Limanı Körfezi Çin'e bağladı!

DP World Yarımca Limanı İzmit Körfezi'nden Çin'e kadar uzanıyor. Ocak ayında inşasına başlana demiryolu 30 Temmuz'da hizmete girdi.



İzmit Körfezi'nde 2015'den beri faaliyet gösteren DP World Yarımca Limanı demiryolu ağına bağlandı ve Çin'e kadar kesintisiz taşımaya imza attı. İnşaatına Ocak ayında başlanan demiryolu bağlantısı 30 Temmuz 2019'da düzenlenen törenle hizmete girdi. 

Para Dergisi'nde yer alan habere göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'ın katılımı ile gerçekleşen açılış töreninde Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ve Dünya Yatırım Ajansları Birliği Başkanı Arda Ermut, TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun, TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Erol Arıkan'ın yanı sıra Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy'la birlikte Kocaeli ve Körfez'deki ilgili kuruluşların yöneticileri katıldı. 

DP World Yarımca CEO'su Kris Adams, "Limanımız, orta koridor üzerinden Avrupa ülkelerine açılan bir kapı özelliği de kazandı. Kazakistan'daki Aktau ve Korgas limanlarına yönetim danışmanlığı veriyoruz. Çin pazarının Avrupa'ya bağlanmasında kritik rol oynayan limanımızın Türkiye'nin stratejik konumlamasına da katkıda bulunacak. 550 milyon doların üzerinde maliyet ile kurulan limanımıza 50 milyon dolarlık ek yatırımla toplam 600 milyon dolarlık yatırım yapmış olacağız. Türkiye'nin ithalatını ve ihracatını taşımaya talibiz" dedi.

 


Geri Dön