28 / 04 / 2024

Dubai merkezli DP World şimdi de İzmit’teki Evyapport’a talip!

Dubai merkezli DP World şimdi de İzmit’teki Evyapport’a talip!

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde yer alan Yarımca Limanı'nı işleten Dubai merkezli DP World, şimdi de İzmit Körfezi'nde bulunan Evyapport'u satın almak için Rekabet Kurumu'na başvuru yaptı.



Dubai merkezli DP World, İzmit Korfezi’ndeki Evyap Limanı’nı (Evyapport) satın almak için Rekabet Kurumu’na başvuru yaptı.

Rekabet Kurumu’nun resmi internet sitesinde paylaşılan detaylara göre, DP World Limited'in yüzde 100 iştiraki olan DP World FZE, Evyap Deniz İşletmeciliği Lojistik ve İnşaat A.Ş.'nin belirli hisselerini ve tek kontrolünü devralmak için başvuru yaptı.

Sözcü'de yer alan habere göre, ülkemizin 4. büyük özel limanı unvanına sahip olan Evyapport, kişisel bakım ve temizlik ürünlerinde Duru, Arko Men, Arko Nem, Evy Baby, Fax ve Activex markalarıyla tanınmış olan Evyap Grubu tarafından 2004 yılında kurulmuştu.

2016 YILINDA YARIMCA LİMANI’NI AÇMIŞLARDI

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, Evyapport’a talip olan DP World, Türkiye’de Yarımca Limanı ile faaliyetlerine devam ediyor.

Yine aktarılan detaylara göre, DP World Yarımca Limanı'nın 2016 yılının Mayıs ayındaki resmi açılışına dönemin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım,  ve DP World Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Sultan Ahmed Bin Sulayem katılım sağlamıştı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise merakla beklenen açılışa video konferans ile katılmıştı.

Dubai merkezli DP World şimdi de İzmit’teki Evyapport’a talip!

YARIMCA ARAZİSİNİ 2005 YILINDA ERDEMİR’DEN SATIN ALMIŞLARDI

Yine konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, diğer bir taraftan Dubai merkezli liman işletmecisi DP World, 2005 yılında yeni bir konteyner terminali inşa etmek için Yarımca liman arazisinin Erdemir'den satın alınması ve söz konusu devir işlemlerini tamamlamıştı.

Ayrıca yine verilen bilgilere göre, o dönem DP World tarafından yapılan açıklamada, Yarımca'da bir terminal hayata geçirileceği belirtilmişti ve söz konusu araziyi Erdemir'den net 105 milyon dolar fiyat karşılığında nakit olarak satın alındığı kaydedilmişti.

AÇIKLAMA GELDİ

Konuyla ilgili olarak yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

- “DP World (BAE) ve Evyap Grubu (Türkiye), DP World Yarımca Limanı ve Evyap Limanı (Evyapport) arasında stratejik bir sermaye ortaklığı kurulması konusunda anlaşmaya vardı. Söz konusu bu ortaklık, konteyner limanı tesislerini geliştirmeye ve Marmara geçit pazarında verimliliği artırmaya odaklanarak, ticaret altyapısını geliştirmeyi ve büyütmeyi de hedefliyor.

- DP World’ün küresel uzmanlığı ile Evyap Grubu’nun yerel ticari itibarını buluşturan söz konusu bu ortaklık, tedarik zinciri çözümlerini geliştirmeyi de planlıyor. Ayrıca söz konusu bu iş birliği, verimliliği artırmayı, geri dönüş sürelerini azaltmayı, güvenliği sağlamayı ve hizmet yelpazesini genişleterek, Türk ticaretine yarar sağlamayı hedefliyor.

*- Söz konusu işlemlerin tamamlanmasından sonra DP World, Evyap Limanı’nın yüzde 58’ine, Evyap Grubu ise, DP World Yarımca’nın yüzde 42’sine sahip olmuş olacak. Ayrıca bu yeni işletme, DP World Evyap şeklinde isimlendirilecek. Bu işlem, düzenleyici onaylara tabi olmaya devam ediyor.

Muğla Milas'a yeni yat üretim tesisi geliyor!

Türkiye, dünyanın en iyi 100 limanından 4’üne sahip!

Otomotivcilerden lojistik sorununa ilginç çözüm! Tarihi Haydarpaşa limanına çadır kurdular!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön