27 / 04 / 2024

Türkiye, dünyanın en iyi 100 limanından 4’üne sahip!

Türkiye, dünyanın en iyi 100 limanından 4’üne sahip!

Dünyanın en eski ve prestijli yayım organı "Lloyd's List" tarafından Kocaeli, Mersin ve Tekirdağ limanlarını ilk 100 liman arasında gösterdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, konuyla ilgili, "Bu başarı, Türkiye'nin deniz ticaretindeki gücünü bir kere daha gösterdi” şeklinde konuştu.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu; Kocaeli, Mersin, Tekirdağ ve İstanbul’un Beylikdüzü ilçesinde yer alan Ambarlı limanlarının dünyanın en eski ve prestijli yayım organı "Lloyd's List" tarafından ilk 100 liman arasında gösterilmesi ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu, "Bu başarı, Türkiye'nin deniz ticaretindeki gücünü ve limanlarının uluslararası alanda ne kadar rekabetçi olduğunu bir defa daha göstermiş oldu” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye, dünyanın en iyi 100 limanından 4’üne sahip!

Söz konusu yayım organı, "Dünyanın En İyi 100 Limanı" raporunu kamuoyuyla paylaştı. Konuyla ilgili olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından yazılı bir açıklama yapıldı.

Türkiye'den Kocaeli, Mersin, Tekirdağ ve İstanbul’un Beylikdüzü ilçesinde yer alan Ambarlı liman başkanlığı idari sınırları içindeki liman işletmeleri, konteyner elleçleme sayılarına göre yapılan 2022 yılı değerlendirmesinde listeye girdi. Ambarlı limanı 74, Kocaeli limanı 89, Mersin limanı 92, Tekirdağ limanı ise yüzüncü sırada yer aldı.

Türkiye, dünyanın en iyi 100 limanından 4’üne sahip!

DENİZCİLİK SEKTÖRÜ İÇİN BİR REFERANS NİTELİĞİ TAŞIYOR

Söz konusu raporun, denizcilik sektörü için bir referans niteliği taşıdığı ifade edildi. Bunun yanı sıra, raporun dünyanın en iyi limanlarını belirlemedeki objektif değerlendirmesiyle tanındığı belirtildi.

Türkiye'den 4 limanın listede yer alması, Türkiye’de denizcilik ve lojistik alanında yapılan önemli yatırımların ve sektörün gelişiminin bir göstergesi olduğunun altı çizilsi. Kocaeli, Mersin, Tekirdağ ve İstanbul’un Beylikdüzü ilçesinde yer alan Ambarlı limanlarının başarısı, Türkiye’nin denizcilik alanındaki potansiyelinin artması adına son derece önemli bir adım olarak kayıtlara geçti.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Ulaştırma ve Bakan Uraloğlu, "Bu başarı, Türkiye'nin deniz ticaretindeki gücünü ve limanlarının uluslararası arenada ne kadar rekabetçi olduğunu bir kere daha gözler önüne serdi. Kocaeli, Mersin, Tekirdağ ve İstanbul’un Beylikdüzü ilçesinde yer alan Ambarlı limanlarının listeye girişi, ülke ekonomisi ve lojistik sektörü için olumlu bir etki yaratacak ve aynı zamanda, Türkiye'nin global ticaretteki rolünü güçlendirecektir” dedi.

SSK, Bağ-Kur, 4A ve 4B’lilere müjde! 2024 Ocak zammının ilk ipuçları geldi! Acil bakın!  

Emekli veya dul maaşı alanlara SGK’dan son dakika ek maaş müjdesi! Hemen bakın!

Ziraat Bankası coştukça coştu! 31 Temmuz’a kadar başvurusunu eksiksiz yapana anında para yatacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön