04 / 05 / 2024

Dr. Yüksel Özden: Muğla 2. Etap TOKİ Evleri'nin önünde engel kalmadı!

Dr. Yüksel Özden: Muğla 2. Etap TOKİ Evleri'nin önünde engel kalmadı!

Muğla Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özden 2. Etap TOKİ Evlerinin önünde hiçbir engel kalmadığını açıkladı. Milletvekili Özden, Muğla'nın dar gelirlilerinin 2016'da yuva sahibi olacaklarının müjdesini verdi.




Muğla Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özden 2. Etap  TOKİ  Evlerinin önünde hiçbir engel kalmadığını açıkladı.  Yeni TOKİ Evlerinin Muğla Mimarisi çizgileri taşıyacağını belirterek, "Bundan sonra her kentte o kentin mimarisine uygun konut üretilecek" dedi. Yaklaşık 600 konut üretileceğini belirten Milletvekili Özden, Muğla'nın dar gelirlilerinin 2016'da yuva sahibi olacaklarının müjdesini verdi. 

Muğla Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özden 2. Etap TOKİ Evlerinin önünde hiçbir engel kalmadığını açıkladı. Yeni TOKİ Evlerinin Muğla Mimarisi çizgileri taşıyacağım belirterek, "Bundan soma her kentte o kentin mimarisine uygun konut üretilecek." dedi. Yaklaşık 600 konut üretileceğini belirten Milletvekili Özden, Muğla'nın dar gelirlilerinin 2016'da yuva sahibi olacaklarının müjdesini verdi. 

Milletvekili Özden, yeni TOKİ Evleri ile ilgili yapılan proje yanşmasımn sonuçlandığım açıkladı. 

Ege Bölgesi için yanşma sonunda 5 projenin öne çıktığını belirten Milletvekili Özden şunlan söyledi: "Muğla'da yapılan TOKİ Evleri sosyal amaca hizmet etmedi. Bunu hep söylüyorum. Aynca öteden beri bu evlerin Muğla mimarisine uygun yapılmamış olmalannı da eksiklik olarak vurguladım. Rusya'da Sovyetler Birliği döneminde işçiler için yapılan apartmanlar gibi oldu. Bu yönde girişimlerimiz, ricamız oldu. 

TOKİ yönetimimiz hassasiyet gösterdi. Artık TOKİ Evleri yapıldıkları yerin özgün mimarisine uygun yapılacak. Bu anlamda bölge bölge proje yanşmalan düzenlendi. Ege Bölgesi için düzenlenen yanşma sonuçlandı. Seçilen 5 proje TOKİ Başkanımızın önünde. Birisini seçecek ve buna göre inşaat projeleri yapılacak." İnşaat projesi yapılıp ruhsat alınır alınmaz inşaata başlanacağını belirten Milletvekili Özden, "İkinci etap konutlar 'sosyal konut' anlayışına uygun olacak. Birinci etapta çok az sayıda dar gelirli konut sahibi olabildi. Hatta hiç olamadılar gibi bir şey. İkinci etapta bunun tam tersi olacak." diyerek şu bilgileri verdi; "İkinci etap TOKİ evlerinin yapılmayacağına dair söylentiler var. 

Böyle bir şey söz konusu değil. Şuana kadar bir takım engeller vardı. 

Bazılan belediye kaynaklıydı, hepsi aşıldı. İnşaat projesi ortaya çılanca bloklann kaç katlı olacağı ve daire sayısı ortaya çıkacak. Ancak 500 daireden az olmayacak, 600 de olabilir. Baştan beri 100 konutun hiçbir geliri olmayan ve yardıma muhtaç olanlara verelim görüşümüz vardı. TOKİ bunu da kabul etti. Birinci etap TOKİ evlerinin bulunduğu yere yalan ormandan devralman alanda 85 ve 125 metre kare konutlar üretilecek. Bunlardan asgari ücretli dar gelirliler yararlanacak. Daha önce yapılmış olan başvurular yenilenecek." 



Muğla Gazete Milas


Geri Dön