İş Fırsatları

DSİ personel alımına başladı! KPSS şartı olmadan lise mezunları kamu personeli olacak! İşte detaylar!

DSİ personel alımlarını duyurdu. İşte milyonlarca kişinin beklediği DSİ alımlarına dair detaylar!Bu bağlamda yeni alımlar hakkında bazı gelişmeler yaşandı

DSİ personel alımlarına İŞKUR üzerinden yapmaya başladı. Bu bağlamda yeni alımlar hakkında bazı gelişmeler yaşandı. Devlet Su İşleri (DSİ) en az lise mezunları arasından personel alımı yapacağını açıkladı.

İşte DSİ personel alımlarına dair merak edilenler…

DSİ PERSONEL ALIMLARI!

DSİ personel alımlarını duyurdu. Personel alımın detayları açıklanırken, başvuruların 19 ile 23 Eylül arasında olacağı ifade edildi.

Devlet Su İşleri (DSİ) İŞKUR üzerinden personel alımı yapılacağı belirtildi. Yayımlanan ilanda puantör kadrosunda 5 daimi işçi alımı gerçekleştirilecek. Alımların 4 tanesinin engelli, 1 tanesinin de terör mağduru kadrosunda olacağı da belirtildi.

BAŞVURULAR ONLİNE YAPILACAK

Başvurular İŞKUR üzerinden online bir şekilde gerçekleştirilecek. 19 Eylül tarihinde başlayan başvurular 23 Eylül tarihinde sona erecek. Aşağıdaki ilan numarasını İŞKUR’un açık iş ilanları bölümüne baktığınız zaman DSİ personel alım ilanlarına kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

DSİ PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

1-Son başvuru tarihine bakılarak 18 yaşını tamamlamış olma,

2-T.C. vatandaşı ola,

3-Askerliğini yapmış olmak,

4-Alım il düzeyinde olacaktır. Samsun ilinde ikamet eden kişiler başvuruda bulunabilecektir. Adayların Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı olan birinci yerleşim yeri adresi dikkate alınır. Başvuru süresi içinde ikametini Samsun’a taşıyan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.

5-Millî Güvenlik Kurulunca Devletin millî güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara ya da terör örgütlerine üyeliği, kayıtlı olması veya bunlarla irtibatı bulunmamak.

6-Terör örgütleri ile eylem birliği içinde olmamış, bu örgütlere yardımda bulunmamış, kamu olanak ve kaynaklarını bu örgütleri desteklemeye yönelik kullanmamış veya kullandırmamış, bu örgütlerin reklamını yapmamış olmak.

7- Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmış olmamak,

8-Kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili disiplin mevzuatına göre görevinden veya meslekten atılmış olmamak,

9-İşe göndermede öncelik hakkına sahip olan adaylardan Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 5’inci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen öncelikli durumlarını gösterir belgeye sahip olmak.

10-Açık iş pozisyonları için sınav yapılacaktır. Sınava katılmaya hak kazanacak adaylar Noter huzurunda kura çekimi sonucu belli olacaktır.

Emekli zammında inanılmaz artış! 2023 en düşük emekli maaşı belli oldu! İşte 2023 Ocak zammına dair detaylar!

Mal sahibi 10 yıllık kiracıyı nasıl çıkarır?

Porsche'un halka arz fiyatı dudak uçuklattı! İşte detaylar!