İhale

DSİ’den iki şehirde satılık 38 gayrimenkul!

Devlet Su İşleri Bolu ve Batman’da yer alan 38 adet gayrimenkulü satışa çıkardı. Gayrimenkullerin satış ihaleleri 1 Ekim,  3 Ekim ve 4 Ekim’de gerçekleştirilecek.

Devlet Su İşleri Bolu ve Batman’da yer alan 38 adet gayrimenkul için satış ihalesi düzenliyor. Satışa çıkarılan gayrimenkuller arasında arsa, tarla, kargir lojman ve kerpiç ev yer alıyor.  

Bolu’da yer alan 10 adet arsa, 3 adet tarla ve kargir lojman ile arsanın yüz ölçümleri 78,31 metrekare ile 9 bin 329,64 metrekare arasında değişiyor.

Satışa çıkarılan gayrimenkullerin en düşük muhammen bedeli 704 bin 790 TL, en yüksek muhammen bedeli 83 milyon 966 bin 760 TL olarak açıklanırken, en düşük geçici teminat bedeli 21 bin 144 TL, en yüksek geçici teminat bedeli ise 2 milyon 519 bin 3 TL olarak açıklandı. 

Gayrimenkullerin satış ihaleleri 1 Ekim 2024 tarihinde saat 10.00 ile 11.30 arasında DSİ 5.Bölge Müdürlüğü Emlak ve Kamulaştırma Şube Müdürlüğünde
Yapılacak.

Batman’da yer alan arsa, arazi ve kerpiç evlerin ise yüz ölçümleri 104 metrekare ile 50 bin metrekare arasında değişiyor. 

Söz konusu gayrimenkullerin en düşük muhammen bedeli 6 bin 448 TL, en yüksek muhammen bedeli 3 milyon 566 bin 420 TL olarak açıklanırken, en düşük geçici teminat bedeli 193.44 TL en yüksek geçici teminat bedeli ise 82 bin 90.77 TL olarak açıklandı.

Yatırımcıların merakla beklediği satış ihalesi 3 Ekim ve 4 Ekim tarihlerinde saat 09.00 ve 14.00 arasında yapılacak. 


BOLU’DA SATILIK GAYRİMENKULLER

Bolu’da yer alan 10 adet arsa, 3 adet tarla ve kargir lojman ile arsanın en düşük muhammen bedeli 704 bin 790 TL, en yüksek muhammen bedeli 83 milyon 966 bin 760 TL şeklinde açıklandı. Yatırımcıların merakla beklediği satış ihalesi 1 Ekim’de yapılacak. 

TAŞINMAZLAR SATILACAKTIR

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü V. Bölge Müdürlüğünden:
1- Aşağıda özellikleri belirtilen taşınmaz malın 2886 sayılı Devlet İhale kanununun 37. Maddesi ve 45. Maddesi ile Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüne ait “Taşınmaz Mal Satış Yönetmeliği’ne göre “KAPALI TEKLİF USULÜ” ve “AÇIK TEKLİF USULÜ” ile Mustafa Kemal Mah. İsmail Karakaya Cadde A Blok No:24 Çankaya/ANKARA adresinde bulunan DSİ 5.Bölge Müdürlüğü Emlak ve Kamulaştırma Şube Müdürlüğünde aşağıda belirtilen gün ve saatte satışı yapılacaktır.“Taşınmaz Mal Satış Şartnamesi” İdaremizden bedelsiz olarak temin edilebilir.
2- İhaleye iştirak edecek gerçek kişiler, Nüfus cüzdanı sureti, Tebligat için Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde adres göstermesi (gösterilecek bu adrese yapılacak tüm tebligatlar kanuni ikametgâhına ve şahsına yapılmış tebligat olarak kabul edilecektir.), gerçek kişi yerine vekaleten girecek kişilerin vekili olduğuna dair noterden onaylı vekaletname; ihaleye iştirak edecek şirketler, şirketin imza sirküleri veya şirket namına tekliflerde bulunacak kimselerin şirketin vekili olduğuna dair noterden onaylı vekaletname, şirketin idare merkezinin bulunduğu yer mahkemesinden ve siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret Odasından veya sair resmi makamlardan şirketin kayıtlı ve halen faaliyette bulunduğuna dair belge (ilk ilan tarihinden sonra alınmış) ile başvuruda bulunması gerekmektedir.
3- Bolu ili, Merkez ilçesi, Yeniakçakavak mahallesi 121 ada 154 parsel numaralı taşınmazda ve Vakıfgeçitveren mahallesi 113 ada 3 parsel numaralı taşınmazda “5403 sayılı Kanunun 13.maddesinin 4.fıkrası gereği bu parsel Büyük Ova Koruma alanındadır” şerhi mevcut olup, şerhler korunarak satışı yapılacaktır. Bolu ili, Merkez ilçesi, Susuzkınık mahallesi 3605 ada 1 parsel numaralı “Karayolları Genel Müdürlüğüne ait 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 7.maddesine göre belirtme” şerhi mevcut olup, şerhler korunarak satışı yapılacaktır.
4- 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunun 5. Maddesinde yazılı şartlara haiz olmak ve geçici teminatın ihale günü ve saatinden önce DSİ 5.Bölge Müdürlüğü, Ankara Muhasebe Müdürlüğü veznesine veya Ziraat Bankası Çukurambar Şubesinde bulunan TR11 0001 0019 3756 7058 6650 73 Iban no.lu hesabına geçici teminatı yatırmış olarak veya aynı kanunun 26/b maddesine göre Maliye Bakanlığınca belirlenen bankalardan süresiz teminat mektubu alınarak, kimlikleri ile ihale Komisyonu Başkanlığına başvurmaları gerekmektedir. Gecikme halinde ihaleye iştirak etmek mümkün değildir.
5- Komisyon ihaleyi yapıp yapmamakla serbesttir. Posta ile yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir. İş bu ihale ilanı genel bilgi mahiyetinde olup, taşınmaz mal satış ihale şartnamesi hükümleri uygulanacaktır. Satışla ilgili her türlü Vergi, (KDV, % 0, 569 Karar Pulu, % 0, 948 Damga Vergisi Bedeli) rüsum ve harçlar ile tapu masrafları alıcıya aittir.

 


BATMAN’DA SATILIK 24 GAYRİMENKUL

Batman’da yer alan arsa, arazi ve kerpiç evlerin en düşük muhammen bedeli 6 bin 448 TL, en yüksek muhammen bedeli 3 milyon 566 bin 420 TL şeklinde açıklandı.  Gayrimenkullerin satış ihaleleri 3 Ekim ve 4 Ekim tarihlerinde saat 09.00 ve 14.00 arasında yapılacak. 


T.C.
TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
DEVLET SU İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Ilısu Projesi 16. Bölge Müdürlüğünden
 
SATIŞI YAPILACAK TAŞINMAZLARA AİT BİLGİLER


1. Listede özellikleri belirtilen taşınmaz/taşınmazların 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45 maddesi ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüne Ait Taşınmaz Mal Satışı ve Kiraya Verilmesine Ait Yönetmelik hükümleri gereği satışı yapılacaktır.
2. İhale “Açık Teklif Usulü” ile DSİ Ilısu Proje 16. Bölge Müdürlüğünde belirtilen gün ve saatlerde yapılacaktır.
3. “Taşınmaz Mal Satış Şartnamesi” ihaleye katılım şartı olup mesai saatleri içinde DSİ Ilısu Proje 16. Bölge Müdürlüğünden müracaatla bedelsiz olarak temin edilebilir.
4. Geçici teminat bedeli; en geç ihale tarih ve saatinden önce, DSİ Ilısu Projesi 16. Bölge Müdürlüğünün Ziraat Bankası Diyarbakır Şubesi TR76 0001 0000 9189 7035 4450 01 nolu IBAN hesabına yatırılabilir veya Maliye Bakanlığınca belirlenen bankalardan süresiz teminat mektubu alınması gerekmektedir.
5. Posta ile yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.
6. Satılacak taşınmazların satış şartnamesinde belirtilen hususları ile tapudaki takyidatları ihale edilen kişi tarafından aynen kabul edilecektir.
7. İhale ve satışla ile ilgili bütün vergi, harçlar, alım satım giderleri, KDV bedeli ihale edilene aittir.
8. Komisyon ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.
9. İhale Komisyonları tarafından alınan ihale kararları ita amirince karar tarihinden itibaren en geç 15 iş günü içerisinde onaylanır veya iptal edilir. İta amirince karar iptal edilirse ihale hükümsüz sayılır.
10. İta amirince onaylanan ihale kararının tebliğinden itibaren müşteri 15 gün içerisinde ihale bedelini yatırmak, ihaleyle ilgili vergi, resim, harç ve diğer giderleri ödemek ve tapu tescilini sağlamak zorundadır.
11. İş bu ihale ilanı genel bilgi mahiyetinde olup, satışta ihale şartnamesi hükümleri uygulanacaktır.
12. İsteklilerin belirtilen gün ve saatte, ihale yerinde hazır bulunmaları ve aşağıdaki belgeleri vermeleri zorunludur.
*         Nüfus cüzdanı sureti (gerçek kişi olması halinde)
*         İmzalı Taşınmaz Mal Satış Şartnamesi
*         E-Devletten alınacak barkodlu ve karekodlu 2024 yılına ait İkametgâh Belgesi. (gerçek kişi olması halinde)
*         Tebligat için Türkiye Cumhuriyeti sınırları dâhilinde adres göstermesi(gösterilecek bu adrese yapılacak tüm tebligatlar kanuni ikametgâhına ve şahsına yapılmış tebligat olarak kabul edilecektir.)
*         Tüzel kişilerde 2024 yılı Ticaret ve Sanayi Odası sicil kayıt belgesi ile tüzel kişiler adına teklifte bulunacaklarsa verilmiş noter onaylı yetki belgesi ve imza sirküleri, ihaleye katılacak kişinin nüfus kayıt örneği
*         Özel kişiler adına ihaleye gireceklerin; nüfus cüzdan sureti, ikametgâh belgesi ve Noter tasdikli vekâletname örneği
*         Geçici teminat makbuzu, dekont veya banka teminat mektubu (aslı)
13. Taşınmazlar teslim edildikten sonraki tüm hukuki sorumluluk ihaleyi kazanan istekliye ait olacaktır.

 

 

Emeklilere 18 bin TL veriliyor! O bankadan maaşa ek gelir müjdesi! İşte Yapı Kredi promosyon... 

Emekli maaşlarında beklenen 4 zam oranı ortaya çıktı! SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı 2025 emekli maaşları hesaplandı!

Türklerin yurt dışı gayrimenkul yatırımları 10 senede 16 kat ar