01 / 05 / 2024

Dubai Racecourse'un bir kısmını Türk şirketler yaptı

Dubai Racecourse'un bir kısmını Türk şirketler yaptı

2010 Dubai Word Cup'a ev sahipliği yapacak Racecourse'ta Türkiye'nin de imzası var. Tesisin 95 bin metrekarelik bölümü Türk şirketlerince yapıldı



 Şeyhlerin atları Dubai World Cup'a Türk inşaat şirketlerinin inşa ettiği ahır ve tesislerde hazırlanacak. 2010 Dubai Dünya Kupası'nın yapılacagı Racecourse 95 bin metrekarelik kısmını Merttaş, Taşyapı ve Mirhan Holding inşa etti. Hipodrom, otel, restoran, cafe, seyir terası, hara ve ahırlardan oluşan Racecourse 28 Ocak'ta açılacak. Dubai'nin önde gelen inşaat şirketlerinden Meydan Group LLC ile MTM Dubai isimli ortak şirket kuran Merttaş, Taş Yapı ve Mirhan, Meydan Group ile 350 milyon dolarlık yeni işler için de görüşmelerini sürdürüyor.

İŞİN BEDELİ 105 MİLYON DOLAR
Merttaş Yapı Yönetim kurulu Başkanı Zikrullah Turan, Merttaş, Taşyapı ve Mirhan konsorsiyumu olarak, Dubai'nin önemli inşat gruplarından Meydan Group LLC ile yüzde 49 - yüzde 51 ortaklık oluşturduk. İlk olarak At yarışı 2010 Dubai Dünya Kupası'nın yapılacağı Racecourse'un bir kısmının inşaat işini üstlendik. Yaptığımız işin bedeli yaklaşık 360 milyon dirhem, bir başka ifadeyle 105 milyon dolar tutarında" diye konuştu.

Racecourse 2010'da açılıyor
Bazı bölümlerinin inşaatları Türk inşaat şirketlerince tamamlanan Dubai Racecourse, 28 Ocak'ta kapılarını at yarışlarına açacak. Racecourse 28 Mart'ta ise şeyhlerin atlarının da yarışacağı Dubai Word Cup finaline ev sahipliği yapacak.

"Meydan Group'la yeni işler için görüşmeler sürüyor"
DUBAİ'DE son günlerde bir krizden söz edildiğini ancak kendilerinin Dubai'de Meydan Group ile bir sorun yaşamadıklarını ifade eden Turan, 7 ay gibi bir sürede inşa ettikleri Racecourse'un 95 bin metrekarelik bölümünde at yetiştirme ve eğitim tesisleri, ahırlar, cafeler, seyir terasları, otoparklarlar ile sosyal alanların bulunduğunu kaydetti. Turan, 10-15 gün içinde işi teslim edeceklerini belirterek, "Problemsiz bir biçimde inşaatı tamamladık. paramızı zamanında aldık. Meydan Group'la Dubai'de yeni işler yapmak içinde anlaşmak üzereyiz. Anlaşma kapsamında 350 milyon dolar tutarında konut, iş merkezi ve 7 adet köprü inşaatını gerçekleştireceğiz" dedi.
Bülent Yoldaş/Sabah


Geri Dön