27 / 04 / 2024

Dubai'de dünyanın en büyük AVM'si inşa edilecek!

Dubai'de dünyanın en büyük AVM'si inşa edilecek!

Dubai, bir yeni iddialı projeyi daha hayata geçirerek, yine adından söz ettireceğe benziyor. Yeni projesi bir alışveriş merkezi. Bunun, dünyanın en büyük alışveriş merkezi olacağı öne sürülüyor...



Dubai’nin 2010 yılında tamamladığı 828 metrelik Burç Halife, dünyanın en yüksek gökdeleni.


Bu unvanı elinde bulunduran Dubai, bir yeni iddialı projeyi daha hayata geçirerek, yine adından söz ettireceğe benziyor. Yeni projesi bir alışveriş merkezi. Bunun, dünyanın en büyük alışveriş merkezi olacağı öne sürülüyor. Ne var ki proje, sadece bildiğimiz sıradan bir AVM’den ibaret değil. Hatta onun için kocaman bir şehir desek daha doğru olur. Yaklaşık 5 bin metrekare büyüklüğündeki bir alanı kapsayacak olan projede bir tema park, 100 otel, tiyatrolar, kaplıcalar ve 10 kilometreyi bulan uzunlukta yollar bulunacak. Üzeri tamamen camlarla kaplı olacak şehrin iklimi de kontrol edilebilecek. Dikkat çeken proje, ‘şehir içinde şehir’, ‘hava sıcaklığı kontrol edilebilen yaya şehri’ gibi kelimelerle anlatılıyor. Dubai’de kışın hava sıcaklığı 28 ile 30 derece arasında seyrederken, yazın ise 50 dereceyi buluyor. Bu nedenle şehrin üstündeki camekânın kışın temiz hava almak için kaldırılması, yazın ise aşırı sıcaklardan etkilenilmemesi için kapatılması düşünülüyor.


Proje, aslında Dubai’nin bütün bir yıla yayılmasını istediği turizm atağı ile ilgili. Mekânın, ‘Dünyanın en büyük alışveriş merkezi’ unvanını eline geçirdiği takdirde turistlerin ilgi odağı olacağı tahmin ediliyor. Yetkililerin beklediği turist sayısı yıllık 180 milyon. Eğer her şey planlandığı gibi giderse yatırımcıların da ülkeyi turizm potansiyeli olarak görmesi ve yatırım yapması kaçınılmaz olacak. Dubai’nin mutlak hükümdarı ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin devlet başkan yardımcısı Mohammed bin Rashid Al Maktoum, “Dubai’yi kültür, turist ve ekonomi merkezi haline getirmek istiyoruz. Bu proje de tam olarak bu isteğimizi tamamlıyor.” diyerek, projeyi hayata geçireceklerini dile getiriyor. Alışveriş merkezinin, Dubai’nin en favori ve dünyanın en büyük AVM’lerinden biri olan Mall of the Emirates’ın yakınlarında inşa edilmesi planlanıyor.


Zaman 





Geri Dön