Genel

Duble demiryolu geliyor!

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, duble yollardan sonra duble demiryolları projesini hayata geçireceklerini belirterek, '2023 yılına kadar 10 bin kilometre yeni demiryolu yapacağız' dedi  

 
Ulaştırma Bakanı Binalı' Yıldırım, TCDD Vakfı Araç Kampanyası Teslim Törenine katıldı. Törende bir konuşma yapan Yıldırım, Türkiye'nin kalkınmasında, refah mücadelesinde demiryollarının önemli bir rol oynadığını söyledi. Hayata geçirilen projeleri anlatan Bakan Yıldırım, 50 yıllık ihmalin artından demiryollarına yapılan yatırımla bir çok hatta seyahatin güvenli hale geldiğini kaydetti.

Hayatları birleştirdik

Hükümetin ulaşım ve iletişim altyapıda ortaya koyduğu önemli projeler arasında bölünmüş yolların önemli yer tuttuğunu kaydeden Yıldırım, '14 bin kilometre bölünmüş yol yapıldı. Cumhuriyetin 79 yılında 6 bin 100 km yapıldı. Araç sollama ihtiyacı duymadan seyehat yapılabiliyor. Yolları böldük ama hayatları birleştirdik' dedi. Duble yollardan sonra yeni bir döneme girdiklerinin altını çizen Yıldırım, Cumhuriyetin 100'üncü yılı olan 2023'e kadar önemli projeleri hayata geçireceklerini vurguladı.

çinlilerle dev işbirliği

Yıldırım, 'Duble demiryolları projesini başlatıyoruz. Böylece Türkiye'de çift hat demiryolları ile ana hatlarda demiryolları yapacağız. Mevcut yolları tamamen iyileştireceğiz. Yaklaşık 10 bin kilometre yeni demiryolu yapacağız' diye konuştu. Bakan Yıldırım, bu bağlamda 10 tane büyük projenin çin işbirliği ile yapılacağını bildirdi. Projelerin değerinin 50 milyar lira olarak açıklayan Yıldırım, önümüzdeki 10 yıl içinde yapılmasında kararlı olduklarını vurguladı.
Bugün