27 / 04 / 2024

Dudullu OSB yönetimi Dudullu OSB'nin taşınmayacağını açıkladı!

 Dudullu OSB yönetimi Dudullu OSB'nin taşınmayacağını açıkladı!

İstanbul Dudullu Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yönetimi, Dudullu OSB'nin taşınacağı yönündeki haberlerinin doğruyu yansıtmadığını belirtti




     Dudullu OSB Yönetim Kurulu Başkanı Murat Önay, yaptığı açıklamada, bugün bir yayın organında çıkan ''Dudullu OSB Trakya'ya taşınıyor'' şeklindeki haberin doğru olmadığını ifade etti. 

     Haberin tümüyle gerçeklerden uzak ve mesnetsiz iddialar taşıdığını ve üyeler arasında tedirginliğe yol açtığını dile getiren Önay, haberde İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu başkanlığında konuyla ilgili bir basın toplantısı yapıldığı yönündeki iddiaların da tümüyle gerçek dışı olduğunu vurguladı. 

     Organize Sanayi Bölgelerinin, ilgili kanun hükümlerine göre kurulduğunu ve amacının da aynı kanunda açıkça ifade edildiğini belirten Önay, şunları kaydetti: 

     ''Yönetimimiz tarafından yapılan başvurularda resmi makamların verdiği bilgilerde gazete haberinde sözü edilen OSB'lerin taşınması konulu toplantının hiç yapılmadığı ve ayrıca bu taşınmaya ilişkin bir projenin olmadığı belirtilmiştir. Bunun dışında, kanun metninde, '...OSB'ler, sanayinin uygun görülen alanlarda yapılanmasını sağlamak, çarpık sanayileşme ve çevre sorunlarını önlemek, kentleşmeyi yönlendirmek, kaynakları rasyonel kullanmak, bilgi ve bilişim teknolojilerinden yararlanmak, sanayi türlerinin belirli bir plan dahilinde yerleştirilmesi ve geliştirilmesi amacıyla...' şeklinde ifade edilen OSB'lerin kuruluş amacı tamamıyla kamu yararına yöneliktir.'' 

     Önay, Dudullu OSB içerisinde 2 bin 650 adet iş yeri bulunduğuna ve faaliyet gösteren iş yerlerinin çok büyük bedellerle yatırım yaptığına dikkati çekerek, ''OSB sınırları içerisinde faaliyet gösteren ve yatırımlar yaparak istihdam sağlayan firmalar, bu haberden sonra tedirgin olmuştur. Bilindiği üzere, sanayi konusundaki büyük yatırımlar uzun zamanlı projeksiyonlar ve çalışmalar gerektirmektedir. Bu nedenle haberin yatırımcıları tedirgin edeceği ve uzun vadeli planlar yönünden belirsizliklere yol açacağı kesindir'' görüşünü dile getirdi. 

AA


Geri Dön