28 / 04 / 2024

Dul ve yetim maaşı, 65 yaş, SED hepsine zam geldi! Peki, Aile Destek ödemelerine okkalı zam gelecek mi?

Dul ve yetim maaşı, 65 yaş, SED hepsine zam geldi! Peki, Aile Destek ödemelerine okkalı zam gelecek mi?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan sosyal destek ödemeleri temmuz ayı maaş zamlarıyla birlikte arttı. Peki, Aile Destek Paketi ödemelerine zam gelecek mi? İşte detaylar...



Temmuz ayı maaş zamlarının açıklamasından sonra bazı sosyal destek ödemelerine zam geldi. Temmuz ayında sona ermesi beklenen ancak uzatılan Aile Destek ödemelerine ise henüz zam yapılmadı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan sosyal destek ödemesinin ne zaman arttırılacağı merak ediliyor.

Bilindiği üzere Dul ve yetim maaşı, 65 yaş, SED ödemeleri temmuz ayından sonra arttı. Peki, Aile Destek Paketi ödemelerine zam gelecek mi? İşte detaylar...

65 YAŞ DESTEĞİ

Yaşlılık aylığı olarak da bilinen 65 yaş maaşı, geçtiğimiz Temmuz ayında yapılan zamla beraber 1.997 TL'den 2 bin 348 TL'ye çıktı. 

DUL VE YETİM MAAŞI NE KADAR?

Dul ve yetim aylığı maaşları, vefat eden sigortalının emekli maaşına göre belirleniyor. Son olarak en düşük emekli maaşı alt sınırı 7.500 TL'ye çıktı.

Ara zam ile beraber en düşük yüzde 50 oranında hisse alan dul maaşı 3.750 TL olurken, çocuğu olmayanlar için bu miktar yüzde 75 ile 5.625 TL'ye yükseldi.

SED NE KADAR?

SED hizmetinden yararlanan her bir çocuk için aylık ortalama 3.571 lira destek veriliyor.

AİLE DESTEK PAKETİNE ZAM GELDİ Mİ?

Bilindiği üzere Temmuz ayında emekli maaşlarına yüzde 25, asgari ücrete de yüzde 34 oranında zam geldi. Peşinden en düşük memur maaşı da 22 bin lira seviyesine çıkartıldı. Bununla birlikte pek çok sosyal destek ödemesi de arttı. Ancak Aile Destek Paketi ödemelerine zam gelmedi. Bakanlık bu ay zam yapılıp yapılmayacağına ilişkin henüz bir bildiri yayımlamadı. 

Türkiye Aile Destek Programı kapsamında ailerin aylık gelirlerine göre 850 ila 1250 lira arasında destek sağlanıyor.

AİLE DESTEK PAKETİ BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Aile Destek Programı başvuruları, ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından veya e-Devlet Kapısı üzerinden yapılabiliyor.
Ankara'da konut imarlı iki arsa satılacak! Kaçırmayın!

O ildeki konut ve ticaret imarlı 8 arsa 572 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor! 

TOKİ'den bu ile 270 konut ve 178 dükkanlık yeni proje müjdesi!


Geri Dön