16 / 08 / 2024

Aile Bakanlığı açıkladı. Dul ve yetim maaşları resmen belli oldu 7.375 TL...

Aile Bakanlığı açıkladı. Dul ve yetim maaşları resmen belli oldu 7.375 TL...

Aile Bakanlığı tarafından Türkiye'de binlerce vatandaşımızın faydalandığı dul ve yetim maaşları hakkında açıklama geldi. Bakanlık tarafından verilecek maaşlar resmen belli oldu.



Aile Bakanlığı tarafından toplumumuzdaki dezavantajlı vatandaşlara yönelik destek ödemeleri gerçekleştiriliyor... Vatandaşlara yapılan ödemelerin başında da dul ve yetim maaşları geliyor. Herkesin merakla beklediği dul ve yetim maaşları konusunda flaş bir gelişme yaşandı. 

Aile Bakanlığı açıkladı. Dul ve yetim maaşları resmen belli oldu 7.375 TL... 

Sözcü'nün haberine göre bu maaşlar, emekli maaşlarına yapılan zammın yanı sıra Temmuz ayında yapılan ek zamlardan da faydalanarak belirleniyor. Bakanlık, maaşların miktarlarını ve hesaplama yöntemlerini ayrıntılı bir şekilde açıkladı

7 BİN 375 TL ALACAK OLANLAR DA VAR

Yüzde 25 Oranında Dul ve Yetim Maaşı Alanlar: 3.125 TL

Yüzde 50 Oranında Dul ve Yetim Maaşı Alanlar: 6.250 TL

Yüzde 75 Oranında Dul ve Yetim Maaşı Alanlar: 7.375 TL

Bu maaşlar, aylık olarak ödenir ve yüzde 4'lük ek ödeme bu miktarlara dahil edilmemiştir. Maaşlar, vefat eden sigortalının emekli maaşı üzerinden hesaplanır ve mevcut ekonomik koşullara göre güncellenir. 

KRİTERLER VAR

Vefat Eden Sigortalının Eşi: Sigortalının eşi, maaşın %50’sini alır. Eğer eşi, vefat eden sigortalının çocuğu yoksa bu oran %75’e çıkar.

Eşi Vefat Eden Sigortalının Çocuğu Var İse: Vefat eden sigortalının bir çocuğu varsa, bu çocuk maaşın %25’ini alır. Birden fazla çocuk varsa, maaşın %25’i çocuklar arasında paylaştırılır.

Anne ve Babanın Vefat Etmiş Olması Durumunda: Ebeveynlerini kaybetmiş çocuklar, maaşın %50’sini alır. 

Dul ve yetim maaşı, yalnızca vefat eden kişinin yasal mirasçılarına ödenir ve bu ödemeler, sigortalının sosyal güvenlik sistemine bağlı olarak düzenli olarak gerçekleştirilir. Çift maaş almak mümkün olmayıp, her hak sahibi yalnızca bir maaş alabilir. Ayrıca, ödemelerde herhangi bir aksama yaşanmaması için hak sahiplerinin bilgilerini güncel tutmaları ve bakanlık ile iletişimde olmaları önemlidir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön